24.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Masovno cijepljenje u Zagrebu: Imamo 30.000 doza, nadam se da ćemo ih...

Masovno cijepljenje u Zagrebu: Imamo 30.000 doza, nadam se da ćemo ih potrošiti

Na Svjetski dan zdravlja predstavljena je treća faza cijepljenja opće populacije. Tom se prigodom, u ime Grada Zagreba, na Zagrebačkom velesajmu javnosti obratila obnašateljica dužnosti gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

“Želja nam je da se pozvani građani odazovu”, kazala je Jelena Pavičić Vukičević.

“Ako želimo zaštititi zdravlje moramo se cijepiti. Svi koji imaju dilemu o vrstama cjepiva, neka o tome razgovaraju sa svojim liječnicima. Nadamo se da ćemo sljedećih dana procijepiti sugrađane starije od 65 godina koji se žele cijepiti”, rekla je.

U ime NZZJZ “Dr. Andrija Štampar“ ravnatelj Zvonimir Šostar kazao je: “Imamo spremnih 30.000 doza cjepiva i nadam se da ćemo ih potrošiti. Danas je odaziv bitno bolji, ljudi već čekaju u redu, nadam se da ćemo danas doseći 1.500 procijepljenih, sutra i preksutra po 3.000, a u ponedjeljak 5.000”.

Zvonimir Šostar u utorak je rekao kako se, od pozvanih 500 Zagrepčana, na cijepljenje se odazvalo tek 90. 150 je odbilo cijepljenje, a ostali se nisu javili, izjavio je Šostar. Na današnje je cijepljenje, jučer do 15 sati potvrđen dolazak 600 ljudi, a poslano je ukupno 5.000 poziva, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike