33.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Zaklao je svog psa u Zagrebu, branio se da nije uzeo terapiju

Zaklao je svog psa u Zagrebu, branio se da nije uzeo terapiju

Kristian Š. (50) je prošlu srijedu izveo svog psa Mrvicu u šetnju u park.. Mješanac je u jednom trenutku zgrabio kost koju mu je vlasnik pokušao istrgnuti iz usta, no životinja je nije puštala.

Pri natezanju je šapom ogrebala vlasnika koji ga je revoltiran zgrabio, odnio ga u stan i zaklao nožem. Kristian Š. branio se tvrdeći kako je dugogodišnji ovisnik koji se pokušao liječiti i skinuti s “opijata”, no da taj dan nije uzeo dovoljnu dozu terapije.

Nakon kriminalističkog istraživanja u četvrtak je doveden pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu koji mu je odredio mjesec dana istražnog zatvora. Iza rešetaka remetinečkog zatvora završio je kako ne bi mogao ponoviti nedjelo.

Sumnjiče ga za kazneno djelo “Ubijanje ili mučenje životinja” za što je Kaznenim zakonom RH predviđena kazna do godine dana zatvora. Člana 205. kaznenog zakona kaže “Tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama,kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.”

Neslužbeno se doznaje kako je Kristian Š. bio osuđivan za razbojništvo, nedozvoljeno držanje oružja i prijetnju. U siječnju 1994. je nasmrt pretukao 74-godišnjeg djeda koji mu je prigovorio što nije ugasio svjetlo. Dobio je sedam godina zatvora.

Tijekom boravka u Lepoglavi gdje je napao drugog zatvorenika. Unatoč tome pušten je tri mjeseca prije.

Potom je 2007. Kalašnjikovim opljačkao kladionicu u Zagrebu. Maskiran šalom ispalio je više metaka u zrak te odnio oko 7500 tisuća kuna. Pušku je sakrio kod svoje punice, a svjedoci su ga na prepoznavanju u policijskoj stanici razotkrili kao počinitelja, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike