6.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Snježni kaos na autocestama: Sudari na A1, A2, A6 i obilaznici

Snježni kaos na autocestama: Sudari na A1, A2, A6 i obilaznici

Hladni val koji je stigao u Hrvatsku i donio gusti snijeg izazvao je opet velike probleme u prometu, javlja HAK koji navodi i kako je jutros bio niz prometnih nesreća na autocestama zbog čega vozači trebaju biti posebno oprezni.

– Na A1 na 100. km između čvora BRINJE i čvora OGULIN u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h;

– Na A2 Zagreb-Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić, i to na 2. i 5. +300 km u smjeru Krapine (zapada);

– Na A6 Rijeka-Zagreb između tunela POD VUGLEŠ i tunela ČARDAK u smjeru Zagreba, prometuje se uz ograničenje brzine od 60 km/h;

– Na zagrebačkoj obilaznici (A3) između odmorišta PLITVICE i čvora LUČKO u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Kako navodi HAK, zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva te staru cestu kroz Gorski kotar, DC3 Zdihovo-Stubica-Delnice-Kikovica.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto.

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključenim vozilom, pišu 24sata.

Do 15. travnja 2021. godine, obvezna je zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj (https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_11_121_2366.html).

Najnovije

Još iz rubrike