24.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Nova šefica Centra u Novoj Gradiški: Nije nam bilo lako vidjeti grafit

Nova šefica Centra u Novoj Gradiški: Nije nam bilo lako vidjeti grafit

V.d. ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški Marija Jugović održala je konferenciju za medije na kojoj je govorila o stanju u tom Centru, prenosi N1.

“Kolege su došle na radno mjesto, sa svima sam obavila razgovore. I dalje čekamo nalaze stručnih službi temeljem kojih ćemo dalje postupati”, rekla je Jugović, navodeći da još nisu dobili nalaz od ministarstva.

Osvrnula se i na grafit koji se pojavio na zgradi. Naime, netko je na zgradi Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški napisao strašan grafit na kojemu piše – ubojice. Grafit je brzo prebojan.

“Nije bilo nimalo lijepo, ali to je naša stvarnost”, kazala je.

“Išlo se u smjeru da upoznamo te ljude, koji su bili u stručnom timu i da shvatimo na koji način su Centar i stručni tim donosili odluke, na koji način se raspodjeljuje posao u Centru”, dodala je.

Ravnateljica Zavoda za socijalni rad Tatjana Katkić Stanić istaknula je da nedostaje u sustavu 700 stručnih radnika, a normativi su izuzetno visoki.

Jugović je komentirala o čemu je razgovarala s djelatnicima Centra.

“Djelatnici Centra su meni iznijeli svoje osobne stavove, viđenja, načine na koje su provodili postupak, a za sada ću tzo zadržati za sebe.”

Komentirala je i što će biti s djelatnicima koji su radili s djevojčicom koja je preminula.

“Trenutno su u uredu, vjerujem da će nalazi doći što prije. Prije svakog terena će se konzultirati sa mnom pa ćemo ovisno o slučaju i okolnostima donositi pojedinačne odluke”, kazala je Jugović.

Govoreći o preostaloj djeci koja su izdvojena iz obitelji, Jugović je istaknula da su dobro.

“Svi troje su djece u redu, u udomiteljskoj su obitelji, zbrinuti su.”, prenosi N1.

Hrvatska je bijesna, ljuta, traže se odgovori, a ovako to izgleda kad bijes eskalira

Najnovije

Još iz rubrike