8.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Ravnatelj Roić: Nadamo se da je naša mala pacijentica našla utjehu u...

Ravnatelj Roić: Nadamo se da je naša mala pacijentica našla utjehu u vječnosti

Ravnatelj Klaićeve bolnice jutros je zajedno s intenzivističkim timom, koji je brinuo o preminuloj djevojčici, dao kratku izjavu, prenosi N1.

“Tužan epilog koji je duboko potresao cijelu Hrvatsku. Nadamo se da je naša mala pacijentica našla utjehu u vječnosti gdje će biti sigurnija i sretnija. Uz mene su intenzivisti koji su danonoćno od primitka pacijentice brinuli o njoj, no priroda ozljeda je bila preteška i unatoč svim mjerama, nije se moglo više učiniti”, kazao je jutros ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić.

O donaciji organa je dodao: “Prije transplantacije je trebalo provesti pravnu proceduru koja je bila kompleksna, no to je jučer uspješno obavljeno kako bi organi spasili neke druge živote.”

Dr. Karmen Kondža, koja je primila djevojčicu, rekla je: “Proveli smo sve mjere, rezultat je nažalost tragičan. Nemam što dodati. Srećom, djevojčica koja je imala tragičan život učinila je nešto da se osvijesti ta socijalna briga o onima koji su ranjivi. Što se tiče našeg dijela, ona će donirati organe i spasit će neke druge živote, učinili smo sve.”

Najnovije

Još iz rubrike