9.2 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Englezi će se moći dvaput tjedno besplatno testirati na korona virus. Test...

Englezi će se moći dvaput tjedno besplatno testirati na korona virus. Test mogu naručiti online

Od ovog petka, građani Engleske moći će se besplatno testirati na korona virus dvaput tjedno, prenosi Sky News.

Vijest je najavila u ponedjeljak britanska vlada, naglasivši da je testiranje prijeko potrebno kako se ne bi ugrozio dosadašnji uspjeh britanske kompanje cijepljenja i postupno popuštanje mjera.

– Pošto nastavljamo činiti dobar napredak u našem programu cijepljenja i uz naš plan opreznog popuštanja mjera koje je u tijeku, redovito brzo testiranje još je važnije kako bismo bili sigurni da se ti napori neće potratiti – priopćio je britanski premijer Johnson.

Tvrtke s više od 10 zaposlenika moći će zatražiti brze testove za svoje radnike, a redovito testiranje nastavit će se i u školama. Pojedinci će se moći testirati u lokalnim centrima za testiranje ili naručiti test na kućnu adresu.

– Zato sada nudimo besplatne brze testove za sve u Engleskoj – najavio je britanski premijer i poručio građanima da će to pomoći ‘kako bismo opet mogli viđati voljene osobe i činiti stvari u kojima uživamo’.

Britanija je dosad cijepila više od polovice odraslih AstraZenecom i Pfizerom, a otvaranje škola u ožujku nije dovelo do porasta zaraza unatoč pojačanom testiranju.

Johnson bi u ponedjeljak trebao predstaviti planove za pokretanje gospodarstva i nova pravila za ulazak u zemlju.

Dok se većina Europe ponovno zatvara zbog porasta zaraza koronavirusom, britanski premijer trebao bi iznijeti novosti o planu postupnog popuštanja mjera idućih mjeseci.

Ujedinjeno Kraljevstvo teško je pogođeno u pandemiji i s gotovo 127.000 žrtava covida-19 ima peti najveći broj mrtvih u svijetu iza Sjedinjenih Država, Brazila, Rusije i Indije, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike