9.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska U srijedu počinje masovno cijepljenje u Zagrebu, evo kako će izgledati

U srijedu počinje masovno cijepljenje u Zagrebu, evo kako će izgledati

Od srijede počinje cijepljenje opće populacije u Zagrebu, a očekuje se da će već prvog dana biti cijepljeno 1.500 građana.

Paviljon 6 na Zagrebačkom velesajmu spreman je za cijepljenje opće populacije, potvrdila je glavna sestra Nastavnog zavoda Andrija Štampar Cecilija Rotim za HTV. Također je objasnila i kako će cijepljenje izgledati.

“Svaka osoba će dobiti termin kada treba doći na cijepljenje stoga molim sugrađane da ne dolaze ranije, nego doslovno pet minuta prije svog termina, kako se ne bi stvorile gužve. Cjepivo je osigurano za sve koji su na listi, koji su potvrdili svoj dolazak. Oni odlaze kod liječnika na trijažni punkt gdje će obaviti kratak intervju, liječnik će uzeti anamnezu da li postoji koja kontraindikacija da se ta osoba cijepi. Nakon toga odlazi kod medicinske sestre na cijepljenje. Sljedeća faza je kada odlazi kod našeg administrativnog osoblja gdje dobiva potvrdu da je cijepljena i nakon toga osoba odlazi na opservaciju koja traje 15 ili 30 minuta”, objasnila je Rotim.

O pripremama za masovno cijepljenje na Velesajmu govorio je prošli tjedan i ravnatelj “Štampara” Zvonimir Šostar.

“Imali smo samo danas tri sastanka za Velesajam, do četvrtka ćemo sve složiti da smo spremni krenuti odmah iza Uskrsa. Predložili smo da bude za Svjetski dan zdravlja, 7. travnja. Da krenemo sa završetkom druge faze i početkom treće faze na Zagrebačkom velesajmu gdje bismo dnevno mogli cijepiti između pet i šest tisuća ljudi”, rekao je.

Dodao je i kako je za početak rezervirano 30.000 doza AstraZenece, što bi trebalo biti dosta za prvih tjedan dana cijepljenja i rekao kako se nada da bi nakon toga mogle početi stizati veće količine cjepiva kako bi se plan masovnog cijepljenja mogao provesti, prenosi N1.

U nekim hrvatskim gradovima masovno cijepljenje je već počelo, primjerice u Šibeniku, Osijeku, Splitu…

Najnovije

Još iz rubrike