Požar u Zagrebu: Planula napuštena baraka na Savskoj cesti

Foto: N1, ilustracija

Veliki požar izbio je na Uskrs ujutro u Zagrebu, na adresi Savska cesta 140.

Kako se doznaje u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba, došlo je do zapaljenja napuštenog objekta, barake. Voditelj grupe vatrogasaca javlja da se radi o požaru prizemnog objekta površine oko 100 metara kvadratnih.

U 9 sati i 44 minute vatrogasci Vatrogasne postaje centar i DVD Kustošija izašli su na teren sa deset vatrogasnih vozila i 26 vatrogasaca.

Dva vatrogasca zadobila su ozljede, odnosno opekline, neslužbeno se doznaje.

Savska cesta bila je zatvorena za sav promet radi vatrogasne intervencije. Preusmjerene su i tramvajske linije 4,5,14 i 17. Tramvaji linija 4 i 17 preusmjereno do Ljubljanice, linija 5 prometovala je Držićevom preko Novog Zagreba do Prečkog, a linija 14 skraćeno preko Ulice grada Vukovara do okretišta u Heinzelovoj ulici, javili su iz Zagrebačkog holdinga.

Iza podneva se priopćenjem oglasio i zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

– Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba zaprimila je dojavu o požaru u razbuktaloj fazi prizemnog objekta na adresi Savska cesta 140 u Zagrebu. Po izlasku vatrogasaca na teren, naknadno je dojavljeno kako se radi o požaru napuštenog objekta površine cca 100 m2 i da se požar proširio na susjedna dva objekta. Budući su građevine derutne, došlo je do propadanja krovišta tako da se na lokaciji nalaze 10 vatrogasnih vozila s 26 vatrogasaca JVP Zagreb i DVD Kustošija. Hitna medicinska pomoć pružena je dvojici vatrogasaca zbog zadobivenih opeklina – priopćili su.

Osim vatrogasaca, na terenu se nalaze Policijska uprava zagrebačka, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba i Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida, piše Jutarnji.

Vatrogasci će cijeli dan ostati na terenu, kako bi kontrolirali da se ne bi ponovno požar aktivirao.

Share This Article