33.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Nakon smrti djevojčice DORH će prekvalificirati djelo - samo maksimalno 15 godina...

Nakon smrti djevojčice DORH će prekvalificirati djelo – samo maksimalno 15 godina za majku

Dvoipolgodišnja djevojčica koja se od 1. travnja borila za život u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici, danas je preminula. Ozljede su bile preteške. Kako je potvrdila županijska državna odvjetnica, doći će do izmjene u optužnici majke.

Roditeljima djevojčice jučer je određen jednomjesečni istražni zatvor. Majka je prvooptužena i nju se tereti za čak pet kaznenih djela povrede djetetovih prava, kao i za nanošenje osobito teške tjelesne ozljede.

Otac, drugooptuženi, već je bio prijavljivan za obiteljsko nasilje prema majci i supruzi te se njega tereti za četiri kaznena djela teške povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede.

“Majci je stavljeno na teret da je počinila kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede čija je posljedica da je dijete u bolnici u teškom stanju. Ocu se stavlja na teret povreda djetetovih prava, zanemarivanje i zlostavljanje u odnosu na svih četvero djece”, rekao je u subotu sudac Mile Soldo.

Izmjena u istrazi

Županijska državna odvjetnica Mirela Šmital potvrdila je da će u odnosu na majku doći do izmjene optužnice:

“Tijekom poslijepodneva dobivena je informacija da je oštećena djevojčica preminula. S obzirom na novonastale okolnosti doći do izmjene kvalifikacije kaznenog djela koje se osumnjičenoj ženskoj osobi stavlja na teret tako da će se istraga u odnosu na nju sad voditi u odnosu na kazneno djelo članka 120. Kaznenog zakona, a to je Teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti.”

Po Kaznenom zakonu za to djelo predviđena je kazna od tri do 15 godina zatvora, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike