Na ogradi ispred Klaićeve osvanula potresna poruka: Mi smo svi tvoji roditelji, voli te tvoja majka – cijela Hrvatska

Dnevnik.hr screenshot

Nakon smrti zlostavljane djevojčice, bolnica, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo socijalne skrbi razmišljaju o donaciji organa. Jedina prepreka je suglasnost roditelja, budući da im skrbništvo još uvijek nije oduzeto.

Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške izgubila je bitku za život. Djevojčica je danas podvrgnuta dodatnim dijagnostičkim testovima o stanju moždanih funkcija. Pretrage su, nažalost, potvrdile sumnje liječnika da su ozljede koje su joj nanijeli roditelji, preteške da preživi. Nastupila je moždana smrt.

Ispred Klaićeve bolnice brojni građani su na ogradu stavljali plišane igračke, krunice, neki su i molili za oporavak. Na ogradi se ističe i jedna poruka.

”Malena, ti si naša princeza, naša djevojčica i mi te volimo. Mi smo svi tvoji roditelji i u našim si srcima ovoga Uskrsa, u našim si molitvama. Ozdravi, voli te tvoja majka – cijela Hrvatska”, piše u poruci.

Ravnatelj Klaićeve bolnice, Goran Roić, jučer je rekao da se kao roditelj i čovjek srcem nada najboljem ishodu, ali da kao profesionalac ne može biti euforičan. Nažalost, dogodilo se ono najgore djevojčica je izgubila životnu bitku.

Ona je ovdje u Klaićevu bolnicu dovezena u komatoznom stanju, priključena na respirator, imala je teške ozljede glave, koje joj je prema zasad dostupnim informacijama, zadala majka. To su bile najteže i najsvježije ozljede. Kod djevojčice je, nažalost, utvrđeno da je mozak mrtav i da više nema funkcije. Utvrđene su i druge brojne ozljede po čitavom tijelu koje su upućivale na dugotrajno zlostavljanje.

Njezina smrt, nekome bi mogla značiti život. Bolnica, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo socijalne skrbi tj. nadležni centar razmatraju opciju doniranja organa. I tu sada dolazimo do apsurdne situacije.

Naime roditeljima osumnjičenima za ubojstvo još nije oduzeta roditeljska skrb. To znači da bi se upravo od njih koji su je do smrti zlostavljali, trebala i morala tražiti suglasnost za doniranje organa. Druga opcija je da Sud po hitnom postupku odredi zakonske skrbnike koji bi onda imali ingerencije. Sve bi se trebalo razjasniti tijekom sutrašnjeg dana, piše Dnevnik.hr

Share This Article