9.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Smijenjen ravnatelj Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški

Smijenjen ravnatelj Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški

Policijska uprava brodsko-posavska u petak navečer objavila je priopćenje o rezultatima kriminalističkog istraživanja nad roditeljima 2,5-godišnje djevojčice koja je ozlijeđena u četvrtak dovezena u Klaićevu bolnicu u Zagrebu. Na jutrošnjoj sjednici Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška i službeno je smijenjen ravnatelj tog centra, piše N1.

Utvrđeno je da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta, te zlostavljali dijete i grubo povrijedili djetetova prava, tjelesnim kažnjavanjem, uslijed čega je dijete zadobilo više ozljeda po glavi i tijelu.

27-godišnjak i 24-godišnjakinja u petak su predani pritvorskom nadzorniku, a tijekom današnjeg dana bit će predani i Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

Na sjednici Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška održanoj u petak pokrenut je postupak za razrješenjem ravnatelja te ustanove Branka Medunića.

Na sjednici održanoj jutros u 10 sati ravnatelj Centra Medunić i službeno je smijenjen. Nova v.d. ravnateljica je Maja Jugović.

Djevojčica u Klaićevu stigla u srijedu ujutro

Podsjetimo, dvogodišnja curica je operirana i sada je na intenzivnoj, priključena je na respirator i vitalno ugrožena.

“Zaprimili smo je dogovorno iz Opće bolnice Nova Gradiška. Već u trenutku prijema dijete je bilo na mehaničkoj ventilaciji s ozljedama. Kad zaprimite dijete te životne dobi s takvim teškim ozljedama i takvom stanju, to je vrlo ozbiljno. Ovakvi slučajevi uvijek vas potresu i uvijek vas neugodno iznenade”, kazao nam je ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj Goran Roić u petak ujutro.

“Jako je teško kalkulirati zbog čega su nastale ozljede, nisu nam jasne okolnosti u kojima su mogle nastati”, dodaje., prenosi N1.

Roditelji ozlijeđene djevojčice u pritvoru, pokrenuto razrješenje ravnatelja

Centar o pretučenoj djevojčici: Djelatnica je na curici vidjela kožnu bolest, nije skidala dijete pa da vidi eventualne ozljede

Najnovije

Još iz rubrike