9.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Shrvani udomitelji teško ozlijeđene djevojčice: Ako naša malena umre, sustav će izgubiti...

Shrvani udomitelji teško ozlijeđene djevojčice: Ako naša malena umre, sustav će izgubiti još jedne udomitelje

Šokirani udomitelji djevojčice koja je s teškim ozljedama završila u Klaićevoj ne prestaju plakati. Roditelji, kojima su curicu morali vratiti, uhićeni su. Otac je već imao povijest nasilničkog i kriminalnog ponašanja.

Malena je anđeo od djeteta. Donijeli su nam je s tri mjeseca, uz nju su nam dali jednu pelenu i litru pomuzenog kravljeg mlijeka.

Rasla je u našoj obitelji, imala je sve, tako da nije tražila nešto posebno. Molim vas da mojoj supruzi ne govorite o stanju malene, jer drugi dan bez prestanka plače, sad ću ja doći kući, rekao je udomitelj (50) iz Slavonije, kod kojih je nepunih dvije godine bila teško ozlijeđena djevojčica čiji je slučaj zgrozio Hrvatsku. U njihovoj obitelji ona je rasla od tri mjeseca do mjesec dana prije nego što je napunila dvije godine, onda su je vratili natrag roditeljima, pišu 24sata.

– Cijelo ju je selo znalo, svi su je mazili, jer ona je bila tako umiljata, vesela i razigrana. Učili smo je stalno da sam ja čiko, a moja supruga teta, no ona to nije prihvaćala, zvala nas je mama i tata. Moje stare roditelja zvala je bakom i djedom – kroz suze je pričao čovjek, dok je njegova supruga (49) neprestano plakala.

Po zakonu su joj morali govoriti da su čiko i teta, ali kako su joj mogli, kažu, zabraniti da ih zove mama i tata, jer njezine prave mame nije bilo, a željeli su da dijete osjeti onu pravu obiteljsku ljubav i toplinu.

– Ako naša malena umre, sustav će izgubiti još jedne udomitelje – rekao je bivši udomitelj curice dodajući kako će tražiti da prestanu biti udomitelji i drugim dvjema sestricama o kojima trenutačno skrbe jer ovo ne mogu podnijeti.

Obitelj ima svoje dvije kćeri, koje su sad pri kraju studija. Djevojke su došle kući u nadi da će provesti Uskrs u veselju sa svojim roditeljima. Pogodila ih je strašna vijest pa pokazuju fotografije kojih je pregršt i na kojima se vidi djevojčica. Jasno je na prvi pogled da je neizmjerno vole, a vidi se da je i malena njih voljela kao svoje sestre.

Ljubav između djevojaka iz udomiteljske obitelji i djevojčice bila je obostrana. Na svakoj fotografiji, a ima ih na desetke, i na svakom videozapisu koji su snimile vidljiva je sreća malene.

– Kad nam je rečeno da će je odvesti njezinim roditeljima, pokušali smo s njom razgovarati, ali ona je odbijala tu mogućnost, željela je ostati s nama. Ne mogu vam opisati taj dan kad su došli po nju, tad nam se srušio cijeli svijet. Otkinuo se dio moga srca koje još nije zaraslo, ponovno je prokrvarilo kad smo čuli što joj se dogodilo – rekla je udomiteljica.

Nakon što je malena otišla od njih, samo jednom su se s njom vidjeli i to putem video linka.

– Razgovarali smo samo jednom i odmah sam primijetila da je tužna. Prekinuli smo razgovor da se ne rasplače jer je htjela ići k nama. Kasnije smo u nekoliko navrata imali namjeru otići k njoj da je vidimo, ali je njezina majka uvijek pronašla izgovor da nas odvrati od toga. Govorila nam je da malena ima temperaturu ili tako nešto, a sad mi je jako žao što nismo otišli – zaplakala je žena prisjećajući se perioda nakon odlaska djevojčice.

Njezin suprug je dodao da nisu imali problema s roditeljima malene dok je ona bila kod njih. Naime, ne bi željeli da netko shvati kako o roditeljima djevojčice govore ružno.

– Žao nam je našeg zlata i ne znamo kako ćemo podnijeti ako se joj dogodi ono najgore – govore oboje.

Ponijela je svog plišanca

Obitelj je u tuzi, njima je ovo najtužniji Uskrs i svaki idući bit će im tužan. Udomitelj curice pogledom prelazi preko dvorišta u kojemu se s malenom igrao, traži njezina plišanog medu.

– Nema ga, odnijela ga je sa sobom – rekao je prije nego što je ponovno zaplakao.

A dok se bivši udomitelji djevojčice raspadaju od bola zbog svega što se događa, njihova mezimica i u petak se u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj borila za život. Bila je vrlo kritično, na respiratoru i u moždanoj komi. Potvrdio je to ravnatelj Klaićeve, prof. dr. Goran Roić. Curica ima toliko teška nagnječenja mozga da ništa, nažalost, ne upućuje na optimizam, ali liječnici su se od prvog trenutka nadljudski borili da je održe na životu, pišu 24sata.

Ministarstvo: Pogriješili su, teško ozlijeđena djevojčica nije trebala biti vraćena u obitelj

Najnovije

Još iz rubrike