9.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Istraga o teško ozlijeđenoj djevojčici: Majka ju je mlatila neprimjerenom silom, a...

Istraga o teško ozlijeđenoj djevojčici: Majka ju je mlatila neprimjerenom silom, a zlostavljanje je trajalo mjesecima, zlostavljana i ostala djeca

Devojčica je u Klaićevu dovezena iz Nove Gradiške gdje je zaprimljena u bolnicu s teškim ozljedama glave. Liječnici su odmah obavijestili policiju, a zatim je hitno prebačena u Klaićevu bolnicu u Zagreb, a roditelji su uhićeni, prenosi dnevnik.hr.

Sudac istrage je objasnio za što ih se tereti.

Majci se stavlja na teret da je udarala dijete neprimjerenom silom zbog čega je došlo do ozljeda zbog kojih je djevojčica završila u bolnici, izjavio je nakon saslušanja sudac Mile Soldo.

Pojasnio je kako je majci istražni zatvor određen zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke.

“Zbog toga je istražni zatvor određen i ocu, s time da je njemu određen istražni zatvor zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo jer je već osuđivan za dugo kazneno djelo”, rekao je sudac Soldo novinarima.

Potvrdio je i da se majci na teret stavlja pet kaznenih djela, a ocu četiri.

“Majci je stavljeno na teret da je počinila kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede čija je posljedica da je dijete sada u bolnici u teškom stanju. Ocu se stavlja na teret povreda djetetovih prava, zanemarivanje i zlostavljanje u odnosu na svih četvero djece”, rekao je sudac Mile Soldo dodajući da se u očevom slučaju to odnosi na raniji period prije ozljeđivanja dvogodišnje djevojčice.

U slučaju dvogodišnje djevojčice sumnja je da se zlostavljanje odvijalo od studenoga 2020. do 31. ožujka 2021. Za ostalo troje djece izuzetih iz zajedničkog domaćinstva sumnja se da su bila zlostavljana i duži period.

Županijska državna odvjetnica, Mirela Smital, otkrila je da su roditelji ”dali obranu tijekom koje su djelomično priznali počinjenje kaznenih djela, opširno su se branili i iznosili sve okolnosti”.

Domagoj Mikić, Nova TV, javio se iz Slavonskog Broda te je objasnio da je ispitivanje trajalo gotovo dva sata. Istražitelji smatraju da je majka ta koja je nanijela djetetu najteže ozljede te joj je određen istražni zatvor zbog straha od utjevaja na svjedoke. Ocu je određen istražni zatvor također zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, ali i opasnosti na ponavljanje kaznenog djela. Oboje su odvedeni u istražni zatvor u Požegu. Županijsko državno odvjetništvo, ako je potrebno, može tražiti produljenje istražnog zatvora, piše dnevnik.hr.

Roditelji teško ozlijeđene djevojčice ispitani, djelomično priznali krivnju

Najnovije

Još iz rubrike