8.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Djevojčica i dalje kritično, na respiratoru je i vitalno je ugrožena. Roditelji...

Djevojčica i dalje kritično, na respiratoru je i vitalno je ugrožena. Roditelji danas na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu

Dvoipolgodišnja djevojčica koja je završila u bolnici u Klaićevoj na hitnoj operaciji zbog ozljeda glave i dalje je u teškom stanju, potvrdio je za DNEVNIK.hr ravnatelj bolnice Goran Roić. Zbog težine ozljeda djevojčica je jučer operirana.

“Nažalost i nadalje je vrlo kritično, vitalno ugrožena, hemodinamski nestabilna, na mehaničkoj je ventilaciji uz kontinuirani monitorong vitalnih funkcija”, kazao je ravnatelj Klaićeve te dodao kako se provode mjere intenzivne terapije.

Djevojčica je u Klaićevu dovezena iz Nove Gradiške gdje je zaprimljena u bolnicu s teškim ozljedama glave. Liječnici su odmah obavijestili policiju, a zatim je hitno prebačena u Klaićevu bolnicu u Zagrebu.

Otac (27) i majka (24) su uhićeni i sumnjiči ih se za povredu prava djeteta, a ako malena ne preživi teretit će ih se za teško ubojstvo. Danas bi trebali biti dovedeni na Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

Otac je već bio prijavljivan za obiteljsko nasilje prema majci i supruzi, a malena je do studenog prošle godine bila smješetena u udomiteljskoj obitelji. Nakon povratka u biološku obitelj, bili su pod nadzorom Centra za socijalnu skrb.

Zbog ovog slučaja Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška jednoglasno je u petak navečer predložilo smjenu ravnatelja toga Centra Branka Medunića na hitno sazvanoj sjednici temeljem zaključka upravnog nadzora, a ministar Ministar rada i socijalne skrbi Josip Aladrović prihvatit će taj prijedlog te bi danas trebao biti imenovan vršitelj dužnosti ravnatelja Centra.

Centar o pretučenoj djevojčici: Djelatnica je na curici vidjela kožnu bolest, nije skidala dijete pa da vidi eventualne ozljede

Roditelji ozlijeđene djevojčice u pritvoru, pokrenuto razrješenje ravnatelja

Iz policije se oglasili o slučaju koji je zgrozio Hrvatsku: Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su roditelji zlostavljali dijete i tjelesno ga kažnjavali

Policija o roditeljima ozlijeđene djevojčice: Otac bio prijavljivan zbog nasilja

Najnovije

Još iz rubrike