16.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Zadarski diler (50) djevojkama dao amfetamin, ostale su bez svijesti, spasila ih...

Zadarski diler (50) djevojkama dao amfetamin, ostale su bez svijesti, spasila ih hitna

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 1. travnja 2021., nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1971.) zbog počinjenja dva kaznena djela protiv zdravlja ljudi odnosno kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2 Kaznenog zakona i kazneno djelo omogućavanja trošenja droge.

Okrivljenom 50-godišnjaku se stavlja na teret da je 28./29. studenog 2020. između 22,00 i 1,30 sata, u predjelu park šume Musapstan u Zadru, bio u svom osobnom automobilu zajedno s dvije oštećenice i, svjestan posljedica koje izaziva droga te znajući da su one već ranije te večeri konzumirale drogu, oštećenicama dao drogu amfetamin koju su one konzumirale u automobilu i uslijed toga zapale u stanje bez svijesti, zbog čega je pozvana hitna medicinska pomoć i policija.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je u svom vozilu, radi stjecanja protupravne imovinske koristi prodajom droge, držao 3,77 grama droge amfetamin te u jednom objektu koji koristi držao još 14,05 grama droge amfetamina upakirane u četiri PVC vrećice – istakli su iz zadarskog DORH-a, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike