9.4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Ante Gelo: Mislim da se još sto godina neće pojaviti lik kao...

Ante Gelo: Mislim da se još sto godina neće pojaviti lik kao Oliver

Ante Gelo hrvatski je gitarist, skladatelj i aranžer, ali i nesuđeni pravnik. Ipak, život je posvetio gitari, usprkos suprotnim očekivanjima roditelja.

– Moji su imali viziju da budem pravnik. Kada sam rekao da idem u Graz, majka mi je rekla da mi ne može ništa dati, sa smiješkom priča za HTV-ovu emisiju Kod nas doma Ante koji se u Grazu snašao svirajući na cesti.

Kaže kako je jazz temelj svega što danas radi.

– Za mene je uvijek postojala dobra i loša glazba, makar nisam prekritičan – mislim da tko god radi sa srcem i nešto znanja i ljubavi, da je to dobro. A polazišna točka je jazz, zato što volim improvizaciju i taj pristup, kaže.

Surađivao je s mnogim istaknutim licima na sceni, no suradnja i prijateljstvo s Oliverom Dragojevićem zauzimaju posebno mjesto u njegovom životu.

– Imao sam sreću surađivati s Oliverom, puno smo se naputovali, snimali i surađivali – obilježio je naše živote i hvala mu na tome. Uvijek je bio nesebičan i veliki primjer, poštujem ga i čuvam njegovo naslijeđe, mislim da se još sto godina neće takav lik pojaviti, kaže Ante.

Na godišnjicu zagrebačkog potresa, Ante i njegovi kolege okupili su se u glazbenom zavodu i zasvirali pod motom “Glazba je glasnija od potresa”.

– Obožavam glazbeni zavod, to mi je najljepša dvorana u Zagrebu. Svirao sam u Carnegie Halluu s Oliverom pa znam kako zvuči ta dvorana, i fakat je slično, to je to – to je naš Carnegie Hall, oduševljeno priča Ante.

Ante je, između ostalih zemalja, posjetio i Tajvan gdje je svirao sevdah pred tamošnjom publikom.

– Imali su prevedene tekstove i sviđa im se ta mjuza, bilo nam je baš fantastično, sve karte su bile rasprodane, kaže.

Za sebe kaže kako ima “problem s gitarama”, kojih ima puno, a većinu je donio iz Amerike.

– Pitaju me ljudi zašto imam toliko gitara, tko će sve te žice promijeniti!, kaže Ante kroz smijeh i zaključuje kako ih baš voli, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike