33.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Aladrović o djevojčici u teškom stanju: Do najsitnijih detalja ćemo istražiti slučaj

Aladrović o djevojčici u teškom stanju: Do najsitnijih detalja ćemo istražiti slučaj

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u Petrinji je dao izjavu u vezi djevojčice (2) koja je s teškim ozljedama primljena u Klaićevu bolnicu.

“Ja prije svega moram izraziti žaljenje i kao ministar i kao otac djeteta. Čuo sam se s ministrom Božinovićem, Berošem sa ravnateljem. Čudne okolnosti su dovele do hospitalizacije. Odmah smo poslali unutarnji nadzor. Socijalne radnice su također došle u stručni nadzor.

“Moramo vrlo jasno reći, do najsitnijih detalja ćemo istražiti slučaj. I utvrditi eventualne propuste sustava”, dodao je.

“Ministarstvo rada poslalo inspekciju u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški”, podsjetio je ministar.

Rekao je da neće prejudicirati ništa, niti govoriti tko je odgovoran.

Zašto se ništa nije promijenilo od slučaja s Paga, rekao je: “Mislim da se od tada puno napravilo. Mnoge stvari su korigirane, dodijelili smo novac mnogim udrugama koje se bavi ovakvim tipovima i vrsta nasilja. Nažalost, ovaj slučaj nas je osvijestio da to možemo učiniti agilnije”, kaže ministar i najavio izmjene zakon o socijalnoj skrbi.

Roditelji uhićeni, ministarstvo poslalo nadzor

Uhićeno je oboje roditelja 2,5 godišnje djevojčice koja je zbog teških ozljeda i vitalne ugroženosti iz novogradiške bolnice u srijedu dovezena u Kliniku za dječje bolesti Klaićeva u Zagrebu. Djevojčica se bori za život, a troje ostale djece istih roditelja izdvojeno je u udomiteljsku obitelj. Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike poslalo je inspekciju u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški

“Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike najstrože osuđuje svaki oblik nasilja u obitelji posebice usmjerenog prema najranjivijoj skupini kao što su djeca. Po dobivenoj informaciji o ovom tragičnom događaju, Ministarstvo je jučer naložilo Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška žurnu procjenu sigurnosti u obitelji.

Nakon utvrđenog rizika za sigurnost djece, Centar je izdvojio ostalo troje djece u udomiteljsku obitelj, a roditelji su uhićeni.

Ministarstvo je također u Centar danas uputilo upravni nadzor te je zatraženo provođenje stručnog nadzora od nadležnih komora nad radom stručnih djelatnika Centra kod kojih je obitelj bila u tretmanu.

Nadležni Centar će po službenoj dužnosti žurno podnijeti i kaznenu prijavu protiv roditelja zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela”, navode u priopćenju, prenosi N1.

Otac djevojčice (2) koja je u bolnicu dovezena smrskane glave već je prijavljivan za obiteljsko nasilje

Uhićeni su roditelji teško ozlijeđene curice koja se bori za život u Klaićevoj

Ozlijeđena djevojčica i jutros je kritično, na respiratoru je i u moždanoj komi

U Klaićevu dovezli curicu (2) sa stravičnim ozljedama glave, pretučena i zanemarena: Ovo u životu nismo vidjeli…

Najnovije

Još iz rubrike