4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Zašto ruke nakon pranja obavezno treba namazati kremom

Zašto ruke nakon pranja obavezno treba namazati kremom

Mnogi su zbog pandemije stekli naviku čestog pranja ruku, no uz pranje bitno je da one budu i hidratizirane.

Koliko god održavali vrhunsku higijenu ruku, morate uzeti u obzir i cjelokupno zdravlje kože koja je cijelo vrijeme otvoreno izložena riziku. Pranje ruku, naravno, ubija sve klice s njih, ali također čine vašu kožu izuzetno suhom i nedostaje joj vlage zbog pretjeranog pranja.

Jasno je da ruke ne možemo prestati prati, pogotovo u vrijeme kad je to prijeko potrebno, ali ono što možemo učiniti je mazati ih kremama nakon pranja kako bismo osigurali da su dobro hidratizirane.

Hidratiziranje ruku jednako je važno kao i pranje jer hidriranost pomaže vratiti ravnotežu vlage kože i održava je podatnom i hidratiziranom.

Bez obzira u kakvim vremenskim uvjetima živite, ruke morate održavati vlažnima kako biste izbjegli izbijanje osipa, svrbež i suhoću.

Kemikalije koje se koriste u sapunu ne samo da ubijaju klice, već imaju svojstva koja mogu osušiti ruke kad se često koriste. Alkoholi i parabeni mogu biti sastojci sapuna koje koristite te mogu iritirati vašu kožu.

Hidriranje vaših suhih ruku ne samo da ih hidratizira već ih održava mekanima do sljedećeg pranja.

Kad operete bilo koji dio kože, pore se otvore i postoje šanse da se prljavština ponovno nakuplja. Hidratantne kreme pune te pore neophodnim hranjivim sastojcima.

Također je ključno da odaberete odgovarajuću hidratantnu kremu za kožu, po mogućnosti bez kemikalija ili pročišćavajućih svojstava, piše Pinkvilla, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike