16.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Predsjednik Visokog kaznenog suda Željko Horvatović: Odluka je vjerojatno bila plod nekih...

Predsjednik Visokog kaznenog suda Željko Horvatović: Odluka je vjerojatno bila plod nekih momenata koji se događaju s pravosuđem

Nakon što je izabran na čelno mjesto Visokog kaznenog suda – Željko Horvatović priznao je da ga je pomalo iznenadila ta odluka.

S pozicije jednog od važnijih sudova Horvatović je izgurao Ivana Turudića koji je slovio za favorita.

Dugogodišnji sudac zagrebačkog Županijskog suda samo za Dnevnik NOVE TV kaže kako vjeruje da su u konačnoj odluci, osim karijere, prevagnuli i posljednji aktualni događaji u sudstvu.

“Ova odluka je bila vjerojatno plod nekih momenata koji se događaju u Hrvatskoj s pravosuđem, jedan od razloga koji je utjecao na to”, kazao je izabrani predsjednik Visokog kaznenog suda Željko Horvatović.

Na pitanje kako će vratiti povjerenje u hrvatsko pravosuđe koje je dosta poljuljano posljednjom situacijom oko osječkih sudaca i optužbama Zdravka Mamića, Horvatović je kazao: “Naravno da može, ali pravosuđu treba vrijeme i mir da radi. Trebat će izvjesno vrijeme da se situacija popravi i da se popravi šteta do koje je došlo”.

DSV: Za predsjednika Visokog kaznenog suda RH imenovan je Željko Horvatović

Sudac Turudić otkriva što ga je koštalo gubitka pozicije najmoćnijeg suca u državi: Netko drugi bi to rekao, ja nisam mogao

Najnovije

Još iz rubrike