16.1 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Parfemi na bazi feromona: Djeluju li uopće i kakva im je zapravo...

Parfemi na bazi feromona: Djeluju li uopće i kakva im je zapravo cijena?

Prije desetak godina na tržištu su vrlo popularni postali parfemi s feromonima za koje se vjeruje da djeluju kao afrodizijak te da su jednostavan način za zavođenje ženskog spola. Predstavlja ih se kao način zavođenja u bočici koji može pomoći u poboljšavanju libida.

Parfemi na bazi feromona brzo su stekli veliku popularnost, no mnogi se i dalje pitaju je li to mit ili oni zaista mogu pomoći u zavođenju?

Što su parfemi na bazi feromona?

Prije nego objasnimo mogu li feromonski parfemi uopće djelovati, trebamo razjasniti što su to feromoni. Radi se o aktivnim kemikalijama koje proizvodi naše tijelo, a koji mogu stvarati utjecaj na živčani i hormonalni sistem kod druge osobe. To je molekula koja se izlučuje kroz dah, znoj i urin. Feromoni, kao i neke druge molekule imaju hormonalni utjecaj na druge osobe u našoj blizini.

Upravo feromoni su zaslužni za stvaranje želje za reprodukcijom, emocije i strasti. Tako da oni sami po sebi djeluju tako da pomažu u zavođenju, no pitanje je ponašaju li se tako i kada su u parfemu ili spreju.

Djeluju li parfemi za zavođenje?

Prije nego se odlučite za kupnju nekog proizvoda, bilo to parfema na bazi feromona ili obične kreme za lice, dobro proučite sastojke. Vrlo često na ambalaži proizvoda piše jedna stvar, a u popisu sastojaka druga. Tako će u mnogim slučajevima već sam pogled na popis sastojaka parfema s feromonima pokazati da taj sastojak ne postoji u toj bočici.

Problematično je to što nije poznato kako bi se feromoni prikupljali za izradu parfema jer bi proizvođačima za to bili potrebni muškarci od kojih bi se uzimale njihove izlučevine. Međutim, ako proizvođač feromone prikuplja od životinja, oni će djelovati samo na tu vrstu životinje od koje su uzeti. Ono što bi moglo djelovati, a što je mnogo vjerojatnije da je sastojak u parfemima na bazi feromona su biljni feromoni.

Reklame za parfeme s feromonima pokazuju njihov instantni učinak tako da kada osoba suprotnog spola osjeti vaš parfem da će vas odmah zaželjeti ili se zaljubiti u vas. Premda će mnoge ovo razočarati – ta ideja je potpuni mit. Osim što je teško povjerovati da ti parfemi zaista sadrže ljudske feromone, kada bi ih i sadržavali, efekt bi bio vrlo blag i jedva primjetan. Smatra se kako bi, ako se radi o pravom parfemu na bazi feromona, mogao privući osobe koje su već emotivno povezane s vama.

Kako djeluju ljubavni parfemi?

Iako možda neće navesti osobu koja vam se sviđa da skoči na vas, postoji šansa da će pomoći u zavođenju. Parfemi na bazi feromona bi osobu koja ih unosi mogli dovesti u stanje veće opuštenosti i sreće. To također znači da će te osobe biti više opuštene i možda spremnije na flert s vama. Feromoni također pomažu u smanjivanju stresa.

Međutim, ono u čemu bi vam zaista mogli pomoći je da se prilikom nošenja takvog ljubavnog parfema vi osjećate bolje i više seksi. Zbog tog stava, boljeg držanja i osjećaja uzbuđenosti odmah ćete biti privlačniji drugima, pa tako i osobi koju želite zavesti. Dakako, ne zaboravite staviti i osmijeh na lice te pokazati svoj dobar izgled.

Cijena parfema na bazi feromona

Parfemi za zavođenje i dalje se prodaju u drogerijama i u internetskim trgovinama. U nekim slučajevima se na deklaracijama navodi da se radi o koncentratu feromona ili samo feromonima u spreju, no svakako preporučujemo da prije kupnje pročitate sastojke na pozadini proizvoda.

Cijene parfema s feromonima se kreću od 170 do 800 kuna za 10 mililitara, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike