9.7 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Od danas skuplji plin, najveće poskupljenje je u Zagrebu, godišnje oko 500...

Od danas skuplji plin, najveće poskupljenje je u Zagrebu, godišnje oko 500 kuna više

Upravno vijeće Hrvatske energetske regulatorne agencije odredilo je cijene plina za kućanstva koja koriste javnu uslugu opskrbe plinom od 1. travnja do 31. prosinca i to za 32 distribucijska područja.

U 21 distribucijskom području cijene će biti niže, ali u 11 područja cijene su porasle, u nekim gradovima znatno. Najviše u Zagrebu, za nešto više od 10 posto. Zagrepčani će tako godišnje u prosjeku plaćati plin 500 kuna više, piše HRT.

Hrvatska energetska regulatorna agencija podsjeća da se krajnja cijena plina za javnu uslugu opskrbe plinom sastoji od tri sastavnice – troška nabave plina, troška distribucije i troška opskrbe plinom, a iskazuje se kroz tarifnu stavku za isporučenu količinu plina i fiksnu mjesečnu naknadu. Nove cijene izmijenjene su zbog promjene troška nabave plina i troška opskrbe plinom, pojašnjavaju iz Here.

Kućanstva u Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj županiji po novome će godišnje plaćati plin 307 kuna skuplje što je poskupljenje od 6,64 posto.

Na području Koprivnice cijena plina pala je za 4,7 posto što je u kunama na godišnjoj razini oko 45 kuna manje za plin, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike