9.7 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo I Oktal Pharma zbog dugova prekinula isporuku lijekova dijelu bolnica: Situacija je...

I Oktal Pharma zbog dugova prekinula isporuku lijekova dijelu bolnica: Situacija je alarmantna

Nakon Medike i Oktal Pharma je zbog neplaćenih dugova prekinula isporuku lijekova dijelu bolnica. I njihovi dobavljači najavljuju prestanak isporuka.

Sve više dobavljača najavljuje otkazivanje isporuke lijekova. Veledrogerije je posebno naljutila jučerašna izjava premijera Plenkovića o tome da bez obzira na milijarde kuna duga veledrogerije to mogu izdržati i da nitko od njih neće biti kruha gladan.

Dok bolnicama prijeti nestašica lijekova, ministar zdravstva Vili Beroš na pitanje što je konkretno učinjeno do sada da bi se sustavno riješio problem dugova i danas bez konkretnog odgovora.

“Mi ne bježimo od duga, apsolutno je potpuno izvjesno da će Vlada podmiriti navedeni dug, ali ono što treba reći je da taj novac nije bačen u zrak jer je taj novac utrošen za liječenje hrvatskih građana. Činimo ono što je moguće da osiguramo svim građanima i bolesnicima ono što im treba u ovom trenutku“, rekao je.

No iz veledrogerija poručuju kako je situacija ozbiljna što je potvrdio i Ivan Klobučar iz Oktal Pharme.

“Na svaku zarađenu kunu najmanje 3 do 3,5 smo uplatili u državni budžet. Prema tome mislim da smo jako dobar poslovni partner i mislim da nas se baš ne bi trebalo upropastiti. Situacija je kao što ste već čuli alarmantna, očigledno nije od meritornih u državi ozbiljno shvaćena. Mi smo već u 33 bolnice ili potpuno obustavili ili izdajemo lijekove 1 za 1. To smo primorani”, zaključio je, piše Dnevnik.hr

Pliva: Nismo obustavili isporuku lijekova, ali smo spremi

I Pliva je nadomak odluke da obustavi isporuku svojih proizvoda veledrogerijama

Predstavnica veledrogerija: Dug je eskalirao, došli smo do granice izdržljivosti

Beroš se sastaje s predstvanicima veledrogerija: Predložit ćemo rješenje

Bašić: Dug prema veledrogerijama gomila se 20 godina, nismo ga mi kreirali

Glavni direktor HUP-a: Veledrogerije su žrtva u cijeloj toj priči

Najnovije

Još iz rubrike