10.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Čačić o prepucavanju Milanovića i Plenkovića: Prošli smo vrhunac drugog vala

Čačić o prepucavanju Milanovića i Plenkovića: Prošli smo vrhunac drugog vala

Predsjednik Reformista i član vladajuće Većine Radimir Čačić u Varaždinu je komentirao sukob predsjednika i premijera oko izbora čelne osobe Vrhovnog suda.

Na pitanje nastavlja li se putem zatezanja odnosa između Pantovčaka i Banskih dvora, Radimir Čačić odgovara u optimističnom tonu:

“Imam dojam da, kada pratite nijanse, da smo došli u neku točku kad ćemo ići malo smirenije. Imali smo takav jedan val prije dva-tri mjeseca, kad smo imali eksploziju pa smirenje. Razgovarati se mora jer postoje neki segmenti društva koji bez suradnje ne mogu, kao što je diplomacija, 50 ambasadora će trebati imenovati, a to mogu samo premijer i predsjednik države zajednički”, kaže Čačić.

Znači, možemo vas citirati da je završio drugi val između Milanovića i Plenkovića, pa sad čekamo treći, nakon službenog dijela konferencije za medije – pitali smo Čačića.

“Da! Doduše, drugi val još nije završio, ali prošli smo vrhunac”, uz smijeh zaključuje Čačić.

Upitan da komentira izjave premijera Plenkovića oko veledrogerija koje traže novac za isporučenu robu:

“Istina je uvijek u sredini, veledrogerije u cijene ugrađuju svijest i činjenicu kasnih plaćanja. one to naplaćuju debelo, iznosi su bitni viši nego što bi trebali biti u tržišnim uvjetima, ali to je logična posljedica ovakvih nesređenih odnosa. Rješenje je u tome da se bitno racionalizira zdravstveni sustav, na čemu nije napravljeno ništa ozbiljno… Plaćanja za zdravstvo će biti veća, o tome nema spora, a kad sredimo sustav, onda(!) možemo dobiti kvalitetne niže ponude nego što ih danas imamo”, rekao je Čačić.

Na pitanje o tome kako su se pilane “Požgaj” iz Velikog Bukovca s 200 radnih mjesta našla u problemima te krenuli s otpuštanjima jer su zbog kriterija Hrvatskih šuma, koje odjednom ne može zadovoljiti, ostali bez drvne građe na koju su u poslovnim planovima računali:

“To je pitanje koje pogađa u srž! Hrvatske šume su sramota ove države! Hrvatske šume, otkako je ova uprava, osim što su neki završili u zatvoru pa pušteni, kontinuirano ide suprotno od politike ove i prošle vlade, a politika je jači izvoz finalnih proizvoda. Rade obratno, profit im pada i sad su jednom od najvećih proizvođača finalnih proizvoda, to je naš “Požgaj”, ukinuli sve kvote! Ta vrsta moći “ja tebi ne dam”, natjerati jednu veliku tvrtku da otpušta 200 ljudi, da zatvara dvije od tri pilane, to je sramotno ponašanje i mi ćemo tražiti odgovornost”, zaključuje Čačić, dodajući da postoje i kaznene prijave, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike