4.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Ministar u igrici: 21 nivo Super Vilija, koji se bori protiv korone...

Ministar u igrici: 21 nivo Super Vilija, koji se bori protiv korone i skuplja WC papir

U nedostatku koncerata i druge zabave zbog epidemioloških mjera, možda se možete zabaviti igrajući novu kompjutersku igricu, u kojoj Vili Beroš pokušava osloboditi Hrvatsku od koronavirusa, piše RTL.

Super Vili je ime nove igrice koja blago podsjeća na SuperMarija, a u kojoj ministar Beroš ubija virus gađajući ga medicinskim maskama, dakle otprilike isto ono što radi i u stvarnosti.

Putem pokušava uništiti i opasne mutacije, a skuplja i WC papir, dezinficijense i konzerve koji su pale s kamiona. Igra ima 21 nivo, koliko Hrvatska ima županija, a pojavljuju se tu i Alemka Markotić i Krunoslav Capak i Davor Božinović koji i u igrici održavaju pressice – to im ionako najbolje ide.

Autorice su programerka i punk glazbenica Sonja Hranjec iz Zagreba te profesorica filozofije i sociologije Ivana Vidović iz Zadra. Evo što kaže jedna Sonja Hranjec: “Pojavljuje se i njegov stožer koji mu pomaže sa savjetima i drže pressice nakon svakog levela koji pređemo i kada se pređe level putuje se u drugu županiju.”

“Zadnja razina je nakon grada Zagreba jer nivoi idu onako kako je bila prije šest mjeseci zaraženost – od najmanje zaraženih do najviše zaraženih. I onda je zadnji taj nivo grad Zagreb, kada se to pređe Vili se žičarom popne na Sljeme i tamo se bori protiv hrvatskog soja korone.”

Najnovije

Još iz rubrike