27.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Devčić o osječkim sucima: Radi se o iznimkama, generaliziranja su loša

Devčić o osječkim sucima: Radi se o iznimkama, generaliziranja su loša

Državno sudbeno vijeće (DSV) danas je razgovaralo s kandidatima za predsjednik Županijskog suda u Zagrebu, a jedan od kandidata je i sudac Krešimir Devčić.

Rekao je da su njegova iskustva s radom DSV-a korektna. “Današnji razgovori protekli su u ugodnom i profesionalnom tonu. Imam povjerenje u DSV da će izabrati kandidata za kojeg smatraju da bi bio najbolji za obnašanje dužnosti”, kazao je.

Na pitanje što bi mijenjao kad bi postao predsjednik Županijskog suda, odgovorio je:

“Svjesni smo da je uslijed svih ovih okolnosti sada na neki način u dijaspori. nalazimo se na 4 lokacije što otežava funkcioniranje suda. Cilj svakoga sigurno će biti objediniti i da sud fukcionira kao što je funkcionirao i prije svega ovoga.”

Županijski sud u Zagrebu je relativno ažuran i relativno dobro je funkcionirao, dodao je.

“Percepcija javnosti ovisi više faktora: strankama, političarima, sucima”

Što se tiče percepcija javnosti, kaže da riječ o nezahvalnoj temi i ovisi o mnogim stvarima, među kojima i iskustvima na sudu. “Od stranki u postupku, jedna mora izgubiti spor, i sigurno da će biti nezadovoljna. I političari su ti koji jako doprinose tome je li percepcija dobra i loša. Doprinose joj i suci”, rekao je, pa se osvrnuo na osječke suce, koji su doprinijeli iznimno negativnoj percepciji sudstva u Hrvatskoj, ali kaže da su to iznimke. “Ne treba donositi zaključke unaprijed. Generaliziranja su loša”, rekao je.

Najnovije

Još iz rubrike