4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Rat Pantovčaka i izvještajne novinske agencije: Ne smije se valjda... ipak je...

Rat Pantovčaka i izvještajne novinske agencije: Ne smije se valjda… ipak je to predsjednik Vlade; Hini se nepošteno nanosi šteta

Nikola Jelić, glasnogovornik predsjednika Zorana Milanovića, na Twitteru, i nekidan i danas, proziva novinarku Hine Sandru Bartolović. Odgovorila mu je ravnateljica Hine, Branka Gabriela Vojvodić, piše N1.

“Osoba koja radi i prima plaću u javnom informativnom servisu, Hini, Sandra Bartolović, prostački sustavno vrijeđa Predsjednika Republike. Pozivam sve novinare Hine i djelatnike svih javnih ustanova da oderu po premijeru. I to se valjda smije, neće vam nitko ništa zamjeriti. Ajmo!”, napisao je nekidan Jelić.

I danas piše o istoj novinarki.

Na Facebooku se nakon ovoga oglasila ravnateljica Hine Branka Gabriela Vojvodić.

“Prekjučer kad je moj bivši kolega i glasnogovornik Predsjednika RH Nikola Jelić napao honorarnu suradnicu Hine, usput odličnu novinarku – Sandru Bartolović zbog nečega što je objavila na svom privatnom twitter računu, nisam smatrala da kao ravnateljica Hine trebam odgovarati i uzimati kolegicu u obranu.

Osobno, nisam fan ničijih uvredljivih objava u javnom prostoru, ali mi ne pada napamet polemizirati s privatnim objavama, jer mi je kao poslodavcu isključivo bitno ono što novinarka ili novinar pišu i objavljuju kroz Hininu emisiju.

Međutim, kako u svom današnjem twitteru Nikola nedvojbeno insinuira da Sandra, valjda po nekom diktatu, šuti na izjave Predsjednika Vlade, te kako Hrvatsko novinarsko društvo nije smatralo potrebnim reći ni riječ o svemu, moram napisati sljedeće: Sandra Bartolović kao i svaka druga novinarka ili novinar, suradnica ili suradnik Hine – na svom profilu smije pisati što hoće.

Hina nije niti će ikada biti cenzor privatnih izjava svojih zaposlenika ili suradnika. Ni u jednom slučaju.

Stoga lijepo molim kolegu Jelića da neovisnost Hine prestane dovoditi u vezu s bjelodano privatnim mišljenjem. Time se Hini nepošteno nanosi šteta i nacionalnu agenciju u javnom prostoru pokušava prikazati kao pristranu, cenzorsku ili na bilo koji način nesukladnu Zakonu koji veoma precizno propisuje tko u Hini što radi.

Dakle, ovom objavom odbacujem insinuaciju da urednici ili uprava Hine na bilo koji način utječu na privatno mišljenje novinara koji u njoj ili za nju rade. Također, uzimam u obranu pravo Sandre Bartolović kao i svakog drugog na svoje mišljenje. To je, valjda, neki minimum demokratskog standarda”, napisala je ravnateljica Hine, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike