9.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Puni se splitska bolnica: Za vikend hospitaliziran čak 31 novi Covid pozitivan...

Puni se splitska bolnica: Za vikend hospitaliziran čak 31 novi Covid pozitivan pacijent

U splitskoj bolnici liječi se 155 Covid pacijenata, od kojih je 22 na repiratorima. Posebno zabrinjava porast hospitaliziranih posljednjih dana, jer je samo za vikend 31 novi pacijent primljen na bolničko liječenje. Maksimalni kapacitet bolnice na Križinama je 350 kreveta, ali bi se u tom slučaju morali preseliti svi drugi odjeli u zgradi.

– Nadamo se da do toga neće doći, ali činjenica je da imamo porast hospitaliziranih. Nemamo toliko veliki broj ljudi koji dolaze na hitni prijem, ali imamo puno veći postotak hospitaliziranih u odnosu na ranije što je i dokaz da ovaj soj uzrokuje teže simptome, rekao je Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split.

Ivić se nada i da se neće povećavati broj pacijenata na respiratorima. Trenutno ih je dvadeset i dvoje, a bolnica trenutno na raspolaganju ima 34 uređaja, s mogućnošću nabavke još 20 u vrlo kratkom roku.

– U tom bi slučaju imali problem s kadrom, jer netko mora raditi na tolikom broju uređaja. Ali kroz prethodno iskustvo uvjeren sam da do toga neće doći i da ćemo kroz nekoliko dana dosegnuti vrh što se tiče broja pacijenata u bolnici, pa tako i onih na respiratorima, rekao je Ivić, te još jednom poručio svima da je pridržavanje mjera ključno: – Epidemija se širi jer se ne pridržavamo mjera, i to je jedini razlog. Nemojmo lagati sami sebe, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike