9.4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Pjesma Vinka Coce razljutila slušatelja pa u redakciju stigla prijetnja: Još jedanput...

Pjesma Vinka Coce razljutila slušatelja pa u redakciju stigla prijetnja: Još jedanput i letite u zrak

Prošlog četvrtka glazbena urednica HRT-ovog Radija Rijeke je u eter pustila pjesmu Vinka Coce ‘Kada umrem umotan u bilo’, a čini se da je upravo neslužbena himna Hajduka izazvala bijes mnogih slušatelja. Naime, novinari na spomenutom radiju poslije toga su dobili prijetnju jednog slušatelja, a o svemu se oglasilo i Hrvatsko novinarsko društvo te predsjednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever.

– Čujem li još jednu, samo jednu tovarsku pjesmu koja mi se ne sviđa (da pjeva o maslini, kamenu ii da veliča Dalmaciju), na*ebat ćete. I to gadno. Jedan krivi potez, jedna kriva pjesma i cijela radio Rijeka ide u zrak skupa s redakcijom koja se tada nađe u smjeni. Ne šalim se, ovo je otvorena prijetnja. Pamet u glavu – dio je uznemirujućeg pisma i otvorene prijetnje novinarima Radija Rijeke.

Ubrzo je nakon svega stigla i isprika voditelja emisije Tužibaba, Jose Krmpotića, a na nju se posebno osvrnuo HND.

– Jedna puštena pjesma donijela je toliko mailova koliko ih nismo dobili ni u najboljim danima. Potpuni promašaj u našem programu, nažalost. Znam da vam ni naše isprike neće puno značiti, odabrala je pogrešnog Cocu i mi smo stali tu da nas popljujete koliko želite, nekad čovjek greške mora priznati – rekao je Krmpotić u eter, a HND se izjasnio da osuđuje sramotni istup voditelja Radija Rijeke.

– Povod prijetnjama bio je puštanje pjesme Vinka Coce „Kada umrem umotan u bilo“, jednoj od popularnih navijačkih pjesama HNK Hajduk . Nakon toga uslijedila je lavina uvreda i prijetnji, posebno prema kolegici, glazbenoj urednici koja je pjesmu pustila u eter. HND joj pruža punu podršku. Nema opravdanja za ovakve sramotne uvrede i neprihvatljive prijetnje bez obzira na to je li netko puštanje ove pjesme, posebice navijači HNK Rijeke, shvatio kao svojevrsnu provokaciju. Ponavljamo, HR Radio Rijeka dio je mreže HRT-a kojeg plaćaju svi građani RH – izrazili su podršku kolegici s Radija te osudili Krmpotića.

– Ono što držimo posebno sramotnim jest ponašanje voditelja emisije Radio Rijeke „Tužibaba“, Jose Krmpotića, koji u programu uživo, umjesto da od izljeva bijesa i uvreda obrani prozvanu kolegicu koja je pustila pjesmu Vinka Coce, podilazi masi, te ju je uz ostalo dodatno omalovažavao riječima: „Cura je pogriješila. Njoj vam ni na kraj pameti nije bilo provocirati jer jadna ne zna što se u toj pjesmi pjeva. Ne da ju opravdavam, ona je htjela pustiti nešto od Coce i ne da je promašila nego je promašila za cijeli život. Ja ljude razumijem, ljudi su, blago rečeno „popi*dili“ i to su tako i izrazili. I da je barem netko od ekipe reagirao prije ne bismo imali to što imamo“. Kako je puštanje pjesme voditelj emisije okvalificirao „ incidentom“, HND postavlja pitanje kojom je to uređivačkom politikom određeno koje su pjesme zabranjene, odnosno čije se eventualno emitiranje, kao u ovom slučaju, tretira kao incident – navodi HND.

Novinarka Maja Sever se na cijeli slučaj osvrnula na društvenim mrežama.

– Ovo je dio pisma koje mi je proslijedjeno, a primili su ga moji dragi kolege i kolegice na Radio Rijeci. Ja uopće ne znam što se uz ovo može napisati. Osim podrška i sva pomoć koju mogu pružiti – poručila je Maja, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike