9.4 C
Zagreb
Naslovnica Sport Schumacherov sin: Spreman sam nastaviti očevo naslijeđe

Schumacherov sin: Spreman sam nastaviti očevo naslijeđe

Kada si sin najboljeg vozača u povijesti Formule 1 put ti je nekako predodređen. Pogotovo kada odlučiš krenuti očevim stopama i već u dječačkoj dobi ostvariš zapažene rezultate, osvojiš pokoji turnir u kartingu pa stigne prvi poziv nižih rangova Formule.

U slučaju Micka Schumachera (22) sve je išlo pomalo posuto zvjezdanom prašinom, no daleko od toga da je na račun oca Michaela Schumachera stekao reputaciju. Rezultati su ipak najbitniji, a prezivao se on Schumacher, Hakkinen ili Hamilton učinak na stazi je pravo mjerilo.

A Mick Schumacher dokazao je svima da je kapacitet za velike stvari. Otac je bio sedmerostruki svjetski prvak, stric Ralph Schumacher također zapaženi vozač Formule 1. I nakon što je osvojio Europsko prvenstvo Formule 3 2018. pa iduće godine prešao u Formulu 2, prošle sezone osvojio je naslov prvaka drugog ranga najluđeg oktanskog cirkusa.

Pa zaradio i prvi profesionalni ugovor u Formuli 1 gdje će ove sezone voziti kao član Haasa. Inače je pripadnik i Ferrarijeve akademije mladih vozača.

Schumacher mlađi je, tako, na pragu debija u elitnom rangu Formule i s time nosi veliko breme. Naslijeđe svojeg oca Michaela, kaže, planira nastaviti. Stavom i karakterom pravog Schumachera.

– To su mi velika motivacija i ponos prije svega. Sretan sam što sam ovdje i što sam prezime Schumacher vratio u Formulu 1 – rekao je Mick pa nastavio:

– Osvojio sam već neka prvenstva i dokazao da znam voziti bolid. Tako da, ne osjećam trunku pritiska oko toga.

Svoj put je izgradio i premda mu je mitsko prezime pomoglo, rezultati su ipak ti koji govore za sebe. I to mu nitko ne može osporiti. Pa je “ostvario životni san” i zadovoljstvo vidi u malim stvarima.

– Zaista je nevjerojatan osjećaj biti uz momčad znajući da je to to, da mi se bliži prva utrka u Formuli 1. Dobio sam i svoju službenu F1 propusnicu, onu pravu F1 propusnicu. Bio sam izvan sebe kada je stigla.

– Sjećam se da je i tata imao jednu. I ja sam ju htio, ali, naravno, nisam ju mogao dobiti. Sada je tu i sjajna je, jedva čekam da sve počne.

Michael Schumacher je 1990.-ih i kasnije 2000.-ih postao sinonim za Formulu 1. Bolid propetog konjića i taj famozni, šmekerski osmijeh bojali su svijet crvenim bojama. I ne možemo se oteti dojmu da Mick toliko podsjeća na oca. Kombinacija je oca i majke Corrine po izgledu, ali stav, gard i držanje su očevi. I hoda kao Michael, čak su i neke ekspresije lica njegove.

I svi ćemo se prisjetiti kada je Michael vozio stazama, pa je toliko puta skraćenica njegova imena i prezimena “MSC” na TV ekranu krasila gornje redove stupaca poretka. U to vrijeme vozio je i Ralph pa su ih morali nekako razlikovati.

Danas to nije slučaj i Mick je mogao biti “SCH”, kao što je Hamilton “HAM” ili Alonso “ALO”. No, odlučio je nastaviti očevo naslijeđe pa će se prvi put u mnogo godina svjetskim ekranima ponovno isticati kultni “MSC”.

– Emocionalno mi je vidjeti “MSC” na vremenskoj lenti. I to poprilično. Imam posebnu vezu s time i nadam se da će svima biti drago ponovno gledati “MSC” – dodao je.

A sada, kao nikada prije, ima dodatni motiv više boriti se i utrkivati za oca, koji se još uvijek nije oporavio od teškog pada na skijanju 2013. godine. Godine prolaze i malo toga se promijenilo. No, zato će Mick već u nedjelju 28. ožujka moći svijetu pokazati da se Schumacherova loza nastavlja, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike