Kilometarske gužve u Srbiji na graničnim prijelazima: Hrvati i Mađari idu u nas na cijepljenje

MUP Srbija

Kolone vozila čekaju na graničnim prelazima sa Srbijom zbog početka besplatnog cijepljenja stranih državljana u Beogradu tijekom vikenda, a najveća gužva je na prelazima sa BiH, prenosi Kurir.

Na kamerama MUP-a vide se kolone vozila na ulazu u Srbiju na prelazima Mali Zvornik, Sremska Rača i Trbušnica. Kolone vozila su i na prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju iz Mađarske, ali i na Batrovcima i prelazu Šid prema Hrvatskoj.

Za vikend počinje cijepljenje stranih državljana koja će se odvijati u Beogradu i u Novom Sadu. Na portalu E-uprave navedeno je da se prijaviti za cijepljenja protiv covida-19, pored državljana Republike Srbije, mogu i strani državljani sa i bez boravka u Srbiji.

Kako se već pisalo, ovo je iskoristio i jedan mladi Puljanin koji se prijavio za cijepljenje stranaca u Novom Sadu. Prijavu za cijepljenje poslao je 2. ožujka. Onda mu je 25. ožujka stigao odgovor putem e-maila s točnim terminom i mjestom cijepljenja za sljedeći dan.

Direktor srpske kancelarije za IT i e-upravu Mihailo Jovanović prije više od mjesec dana izjavio je da se za cijepljenje protiv Covida u Srbiji prijavilo i oko 8.000 stranih državljana, a njih oko 4.000 već se i cijepilo, uglavnom u Beogradu, ali i u pograničnim mjestima na jugu Srbije, prenose 24sata.

Share This Article