8.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Zbog propusta Ministarstva pravosuđa nije moguće provjeriti jesu li suci muljali u...

Zbog propusta Ministarstva pravosuđa nije moguće provjeriti jesu li suci muljali u imovinskim karticama

Nakon što su 15. siječnja javno objavljene imovinske kartice svih hrvatskih sudaca i državnih odvjetnika ništa se bitno nije promjenilo.

Naime, jesu li suci i državni odvjetnici nešto prešutjeli, zatajili ili krivo napisali, kao što se često događalo s imovinskim karticama političara, nitko ne može znati pa ni Državno sudbeno vijeće (DSV) koje bi to treba kontrolirati, piše Telegram.

Na stranicama DSV-a piše: “Nakon primitka izvješća te dopune izvješća o imovini suca Vijeće će od Porezne uprave Ministarstva financija i drugih tijela pribaviti podatke kojima raspolažu o njegovoj imovini i usporediti ih s podacima u izvješću o imovini”. Ali, to je funkcionira.

Naime, DSV nije usporedio podatke iz imovinskih kartica sudaca s podacima koje o sucima i državnim odvjetnicima, baš kao i o svim drugim građanima, ima Porezna uprava Ministarstva financija.

Razlog zašto to nije učinjeno jest što Ministarstvo pravosuđa i uprave nije osiguralo tehničke preduvjete za automatsku provjeru podataka s nadležnim institucijama.

“Povodom vašeg upita je li provjerena imovinska kartica Vedrana Pavelića, suca Općinskog suda u Slavonskom Brodu, obavještavamo vas da još nisu od strane Ministarstva pravosuđa i uprave osigurani tehnički preduvjeti za automatsku provjeru podataka s nadležnim institucijama”, stoji u odgovoru Državnog sudbenog vijeća piše Telegram, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike