9.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Monstrum iz Šibenika: Očuh djevojčicu odveo u napuštenu zgradu, prijetio joj smrću...

Monstrum iz Šibenika: Očuh djevojčicu odveo u napuštenu zgradu, prijetio joj smrću pa seksualno zlostavljao

Vrhovni je sud na svojim službenim stranicama objavio priopćenje u kojem se navodi kakoje potvrđena prvostupanjska presuda Županijskog suda u Šibeniku, muškarcu koji je prijetio smrću i seksualno zlostavljao djevojčicu, piše RTL.

Priopćenje se prenosi u cijelosti:

“Vrhovni je sud donio presudu kojom je odbio žalbe stranaka i potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Šibeniku. Time je postala pravomocna presuda kojom je optuženik (38) proglašen krivim za kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mladeg od 15 godina. Optuženik je osuden na kaznu zatvora 5 (pet) godina. U kaznu je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u kojem se optuženik i dalje nalazi.

Optuženik je osuđen jer je izvršio sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju s djevojčicom u dobi 14 godina i sedam mjeseci. Kao očuh živio je u istom kućanstvu s djevojčicom. Doveo je dijete u napuštenu zgradu. Uz prijetnju smrti, najprije je ljubio te dirao po spolnom organu. Potom je uhvatio rukama te pocinio spolne radnje.

Ovako odmjerena kazna odgovara težini počinjenog kaznenog djela i ličnosti optuženika. Takvom će se kaznom u dostatnoj mjeri izraziti odgovarajući prijekor društva prema takvim odioznim kaznenim djelima na štetu djece te utjecati na optuženika da shvati krajnju neprihvatljivost vlastitog ponašanja. Ujedno će se upozoriti drugi građani da ne čine kaznena djela.”

Najnovije

Još iz rubrike