15.4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Saznajte koje je osobnosti vaša menstruacija: Jeste li tip "Ne obraćaj mi...

Saznajte koje je osobnosti vaša menstruacija: Jeste li tip “Ne obraćaj mi se” ili “Daj hranu”?

Kao što se menstruacija razlikuje od žene do žene, tako se razlikuju i njene osobnosti. Bez obzira je li ona normalna ili obilna, traje li dugo ili kratko ili kontrolira li vaš život tih nekoliko dana, s njom se morate naučiti nositi.

Način na koji se ‘suočavate’ oblikuje njezinu osobnost. Kako god se ponašali tih nekoliko dana u mjesecu, trebate znati da je to u redu.

U online kvizu brenda ‘INTIMNA’ o različitim osobnostima menstruacije prikupljeno je čak 7500 odgovora, a ako vas zanima jeste li tip ‘’Bez muke nema nauke’’ ili ‘’Ne obraćaj mi se’’, pogledajte rezultate i otkrijte koje je osobnosti vaša menstruacija:

Bez muke nema nauke

Prema rezultatima kviza, kad je u pitanju tolerancija na bol, 50,1 posto žena koristi lijekove protiv bolova tijekom menstruacije, dok ih ostalih 49,9% ne koristi. Dismenoreja, medicinski naziv za menstrualne grčeve, česta je pojava kod mnogih žena. Bolovi se razlikuju od tupog pulsiranja do snažnih grčeva u donjem dijelu trbuha koji se pojavljuju prije i tijekom menstruacije. Lijekovi protiv bolova mogu ublažiti grčeve, ali postoje i prirodna rješenja koja mogu ukloniti menstrualne bolove.

‘Sabotirajuća maternica’

Kada imate osjećaj da vas vaša maternica sabotira bolovima, ono što može pomoći je da se ispružite i odmorite onoliko koliko vam treba. Prema rezultatima kviza, 55,5 posto žena mora uzeti pauzu kako bi se odmorile od svakodnevnih aktivnosti i vratile snagu, dok se 44,5 posto osjeća sasvim u redu. Kojoj god skupini pripadate, ne zaboravite biti nježne i pažljive prema sebi.

Podivljali hormoni

Zbog promjena u razinama hormona, normalno je osjećati povećanu želju za seksom. Rezultati pokazuju kako 50,6 posto žena u onim danima u mjesecu osjeća povišeni seksualni nagon te ima potrebu zadovoljiti svoje seksualne potrebe.

Seks tijekom menstruacije ne razlikuje se previše od ‘normalnog’. Glavne razlike što može biti malo neuredno, ovisno o jačini krvarenja, a moguće je i da doživite drugačije senzacije tijekom seksa. Ako pak niste raspoloženi za seks tijekom tih nekoliko dana, to je također u redu. Za takav seks nije bilo zainteresirano 49,4 posto ispitanica.

Divlje putovanje kroz emocije

Iritira li vas svaka sitnica, čak i disanje partnera? Svega vam je dosta i preplavljuju vas raznolike emocije? Prema podacima kviza, 67,3 posto žena doživljava snažne promjene raspoloženja za vrijeme menstruacije te osjeća povećane navale emocija.

S druge strane, 32,7 posto žena ne osjeća promjene u emocijama tijekom menstruacije. Promjene raspoloženja za vrijeme onih dana u mjesecu su česte i nije se lako nositi s vrtuljkom emocija u tako kratkom periodu – od razdražljivosti, bijesa, plača do veselja, naleta energije i uzbuđenosti.

Hrana? Može!

Za vrijeme menstruacije, žudnja za hranom, pogotovo za slasticama i brzom hranom, postaje neutaživa. Čak 75,3 posto žena za vrijeme menstruacije osjeća pojačanu potrebu za nezdravom hranom, dok ostalih 24,7 posto jede istu hranu kao i uvijek.

U prosjeku svaka žena ima 450 menstruacija tijekom života. Istovremeno, žene dobiju i brojne ‘dobronamjerne’ savjete o tome što smiju, a što ne smiju jesti kako bi bile zdravije. Podrazumijeva se da brza hrana i slatkiši koje pojedete tijekom menstruacije nisu najzdravija opcija, ali ponekad je upravo hrana najbolji lijek. Ipak, kad vas sljedeći put uhvati žudnja za ‘nezdravim’ zalogajima, pokušajte ih zamijeniti hranjivom i zdravijom alternativom.

Bez obzira na to kakvu osobnost nosi vaša menstruacija, važno je da je jednostavno prihvatite, kao i sve dobro i loše što s njom dolazi, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike