4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Ravnatelj KBC-a Rijeka: Sve više je bolesnika s teškim kliničkim slikama

Ravnatelj KBC-a Rijeka: Sve više je bolesnika s teškim kliničkim slikama

U Kliničkom bolničkom centru Rijeka u srijedu su od posljedica koronavirusa preminule tri osobe. Broj hospitaliziranih pacijenata zasad je stabilan te je jučer iznosio 84 pacijenta koji se zbog covida-19 liječe u bolnici od čega njih 12 uz pomoć respiratora.

Ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić ističe za Novi list da je situacija stabilna što se tiče covid bolesnika, ali i ukupnih usluga bolnice koje se bez većeg zastoja pružaju pacijentima.

“Zadnja dva dana bilježimo blagi pad hospitaliziranih pacijenata, dok je broj pacijenata na respiratoru u kontinuiranom porastu. To su teški bolesnici i zadnjih dana broj se povećava za jednog pacijenta.

To govori da imamo više bolesnika s teškim kliničkim slikama i da su naši intenzivni kapaciteti pod dodatnim pritiskom.

Taj porast budi zabrinutost i nadamo se da će s padom ukupnog broja oboljelih padati i ukupan broj pacijenata s težim kliničkim slikama”, istaknuo je Ružić.

U ovom trenutku u riječkoj bolnici djeluju dodatni kapaciteti na Klinici za ginekologiju i porodništvo na kojem se na dva odjela zbrinjavaju covid bolesnici s lakšim, ali i težim kliničkim slikama.

Ružić kaže da su u pripremi i dodatni kapaciteti. Zbog teških bolesnika u respiracijskim centrima preraspodijeljen je dio anesteziologa pa je u KBC-u Rijeka smanjen kirurški program koji nije hitan.

Radi se o operacijama koje se odgađaju za mjesec do dva i kod kojih odgoda ne dovodi do pogoršanja bolesti.

“Na Sušaku nam tako djeluju dvije operacijske sale manje te jedna manje u Rijeci. U ostalim salama radi se produženo radno vrijeme, velik broj anesteziologa prešao je u 24-satna dežurstva kako bi pokrili potrebe respiratornog centra, ali i da kirurški program ide u širem opsegu”, naglašava Ružić, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike