4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Iz mire sto vrazi vire: Mirni čovjek Klisović anektirao Zemun, novi nacionalni...

Iz mire sto vrazi vire: Mirni čovjek Klisović anektirao Zemun, novi nacionalni park Frušku goru, a čvaknuo je i Boku kotorsku

“Mirni čovjek Zagreba” Joško Klisović, točnije njegov “Mirni newsletter Zagreba” – predizborni materijal kojeg na svoje email adrese prima članstvo gradskog SDP-a – uznemirio je očito neke članice i članove te stranke.

Vizualno rješenje kojim je popraćen tekst “Žao mi je što premijer tako brzo ne reagira na ključne probleme u državi” sastoji se, naime, od karte Hrvatske na kojoj je istočna granica tamo gdje prestaje Zemun, a počinje Beograd. Osim što je na toj karti Hrvatskoj “anektiran” Zemun, Sremska Mitrovica i Šid, Hrvatska je dobila i novi nacionalni park – Frušku goru. Hrvatska je na toj karti povećana malo i na račun Crne Gore – južnim susjedima “čvaknuta” je Boka kotorska, piše Jutarnji.

Dakle, u toj interpretaciji Hrvatska je zadržala sve svoje teritorije koje ima još od SFRJ – uključujući cijelu Istru, Rijeku, Zadar, sve otoke, Međimurje i Baranju, a “podebljala” se na račun današnje Srbije skroz do Zemuna i na račun Crne Gore.

Drugim riječima, netko tko je ovu ilustraciju objavio uz tekst u Klisovićevom predizbornom i internom stranačkom newsletteru bio je jako kreativan, jer tu sliku Hrvatske nije mogao maznuti nikome i nigdje – jednostavno zato što Hrvatska nikada u povijesti nije postojala u tim granicama.

– To je jedna glupa i nepotrebna tehnička pogreška. Oni koji su za tu grešku krivi, već su preuzeli odgovornost. Mi nastavljamo dalje – rekao je za Jutarnji list Igor Dragovan iz stožera SDP-ova kandidata za gradonačelnika Zagreba Joška Klisovića.

Tu “nabildanu” kartu Hrvatske dobilo je prije par dana na svoje email adrese, kako neslužbeno doznaje Jutarnji, par tisuća članica i članova zagrebačkog SDP-a.

Najnovije

Još iz rubrike