8.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ahmetović: Stranka koja pljačka vlastite građane boji se Zlate Đurđević

Ahmetović: Stranka koja pljačka vlastite građane boji se Zlate Đurđević

SDP-ova saborska zastupnica Mirela Ahmetović u podužem statusu na Facebooku komentirala je situaciju oko Zlate Đurđević i sukobe između Milanovića i Plenkovića oko izbora za novog čelnika ili čelnicu Vrhovnog suda. Milanovićev favorit je Zlata Đurđević, a tome se usprotivio Plenković koji je dobio podršku više članova Vlade.

Mirela Ahmetović se pita zašto se Andrej Plenković boji Zlate Đurđević. To je ujedno i naslov njezinog podužeg statusa.

“S obzirom na izjave predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića o gospođi profesorici Zlati Đurđević, hrvatskoj javnosti potrebno je pojasniti strah HDZ-a od potencijalnih promjena u pravosuđu koje je trenutno njihova jazbina.

Da, pravosuđe jest HDZ-ovo. To se vidi po kumskim vezama kojima je klijentelistički premreženo. To se vidi i po obiteljskim vezama pojedinih predsjednika sudova s osobama iz sjene koje kadroviraju po hrvatskom pravosuđu. To se vidi i po nizu pucanja mjera u pojedinim predmetima u kojima barjak koruptivnih radnji ponosno nose HDZ-ovi kadrovi. Može Plenković papagajski ponavljati kako je pravosuđe neovisno, neovisno bi trebalo biti, ali neovisno nije. Pravosuđe je danas kadrovski odjel HDZ-a koji jatacima i kumovima nastoji priskrbiti pozicije s kojih će ti jataci i kumovi sutra braniti pozicije HDZ-a”, piše Ahmetović.

“Prof. Zlata Đurđević nije prekršila niti jedan pozitivni propis Republike Hrvatske kako insinuira Plenković. Plenković se kao predsjednik dva puta nepravomoćno presuđene kriminalne organizacije usuđuje profesoricu s Pravnog fakulteta, koja nema niti jednu mrlju u svojoj karijeri, prozivati za kršenje zakona. Prof. Đurđević je sama izjavila kako će se javiti na novi javni poziv ako do njega dođe.

Kako bijedno “veliki vođa i voljeni premijer” difamiranjem žene i doktorice pravnih znanosti pokušava zadovoljiti vlastiti ego i opravdati nedostatak pravnog znanja s kakvim raspolaže prof. Đurđević”, piše.

“Stranka koja pljačka vlastite građane boji se Đurđević”

Pa nastavlja.

“Stranka koja pljačka vlastite građane ne želi Zlatu Đurđević samo iz razloga što s njom ne bi mogli manipulirati, a s nekima drugima mogu. Kaže Plenković da Đuro Sessa nije kandidat HDZ-a. A tko je Đuru Sessu izabrao za predsjednika Vrhovnog suda, i to 5 do 12? Možda SDP? Ne, svi se sjećaju kako je izabran i od koga je predložen. Od predsjednice države koja je bila HDZ-ov predsjednički kandidat i saborske većine Andreja Plenkovića. Dosta je mazanja očiju hrvatskoj javnosti, stvari su vrlo jednostavne.

Plenković se u svojoj nemoći okomio na SDP. Bolje bi bilo da pogleda u vlastitu stranku koja proizvodi svakodnevne afere u javnom prostoru. Plagiranja, teške pronevjere, pljačkaški mentalitet koji vlada u HDZ-u samo je vrh sante leda njihovog destruktivnog djelovanja po hrvatsku državu i njezine građane. HDZ se opet legitimira kao stranka opasnih namjera s ciljem okupacije institucija. Zbog toga Andrej Plenković ne želi Zlatu Đurđević”, piše Ahmetović, prenosi N1.

Milanovićeva kandidatkinja: Podnormirane odredbe Zakona o sudovima tumačila sam pozivom na ustavno jamstvo redovitog djelovanja tijela državne vlasti

VIDEO Žestoki Plenković otvara Ustavnu krizu: Đurđević se uvaljala u blato, neće biti izabrana za predsjednicu Vrhovnog suda

VIDEO Milanović brutalno iskren: Zlostavljali su Kolindu; Malenica je njuškalo; Ustavni sud je sud, kao DDR demokratski; HDZ je osuđen pa želi kontrolu Vrhovnog suda; Krade se…

Polemika oko Zlate Đurđević: Šovinističko-suverenistički nasrtaj ili novinarski bastard u glasilu petokolonaša

Najnovije

Još iz rubrike