4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Splitsko-dalmatinska županija: Zaraza među studentima i u svećeničkom domu

Splitsko-dalmatinska županija: Zaraza među studentima i u svećeničkom domu

U odnosu na tjedan dana prije, bilježimo porast broja novozaraženih za 32 posto. Krunoslav Capak kaže da nema nekih novih žarišta, no činjenica je da se u Splitsko-dalmatinskoj županiji bilježi zaraza kod studenata koji su u Hrvatsku došli studirati preko Erasmusa. Isto tako, zabilježeno je grupiranje u jednom svećeničkom domu, javila je Ruža Ištuk za Dnevnik u podne HTV-a.

Na konferenciji je rečeno da svjedočimo horizontalnom širenju zaraze, pri čemu dominira britanski soj. Što se tiče pooštravanja mjera, ministar Davor Božinović najavio je da o nama ovisi hoće li mjere ostati ovakve kakve su sada ili će se pooštravati. Sve ovisi, rečeno je, o tome hoćemo li se pridržavati propisanih epidemioloških uputa ili svojim ponašanjem doprinositi porastu broja zaraženih.

Što se tiče cijepljenja, popravlja se odaziv na cijepljenje AstraZenecom, ali i dalje imamo problema s isporukom njihova cjepiva. Dobra vijest je najava da ćemo u četvrtom mjesecu dobivati više od 50 000 doza Pfizerova cjepiva tjedno.

Isto tako, naglašeno je da državne potpore neće dobivati oni poduzetnici koji se ne pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, bilo da ih krše na nacionalnoj ili lokalnoj razini, piše HRT.

Krunoslav Capak: Imamo horizontalno širenje virusa u populaciji

Najnovije

Još iz rubrike