9.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Fuchs: Neke županije imaju dobru situaciju, zašto bi tu djecu ostavili kod...

Fuchs: Neke županije imaju dobru situaciju, zašto bi tu djecu ostavili kod kuće?

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je da je trenutni način izvođenja nastave dobar. Dodao je da neke županije imaju dobru epidemiološku sliku i da škole u tim županijama ne bi trebale prelaziti na C model.

“Mislim da je ovakav stav kakav mi zauzimamo točan, dobar i ispravan stav da se djeca drže licem u lice nastavi. Ne znam tko može preuzeti odgovornost za sve one posljedice psihičkog, socijalnog i sličnog stanja kod te djece”, kazao je Fuchs.

Na pitanje razmatra li se opcija prelaska na C model u potpunosti, Fuchs je istaknuo da je ravnateljima jasno što da rade “jer se s njima uredno komunicira”.

“Kad kažete da se kompletno prijeđe na online, što to znači? Čitava država danas prelazi na online i sve zatvaramo? Je li to pitanje ili je pitanje možemo li ipak vagati – ako nam je situacija u određenoj županiji takva da prelazi broj koji bi sa zdravstvenog aspekta bio podnošljivo percipirati, i onda reći da se prelazi na online. Ali, imamo neke županije u kojima je situacija dobra, zašto bi tu djecu ostavljali kod kuće. Mislim da smo, što se tiče školske djece, etablirali modele A, B i C”, rekao je ministar.

Osvrnuo se i na predstojeće proljetne praznike.

“Zašto bi produživali uskršnje praznike? To komplicira stvar sa satnicom i slično. Ako treba ostaviti školu bez đaka tjedan ili dva, ta škola može tjedan prije ili poslije praznika prijeći na C model, ili poslije praznika ili i jedno i drugo”, kazao je Fuchs, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike