27.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Sramota u Mečenčanima: Policija joj ogradila kuću jer s nje padaju cigle,...

Sramota u Mečenčanima: Policija joj ogradila kuću jer s nje padaju cigle, a ima – zelenu naljepnicu. Gdje da živim?

Geologa više nema u Mečečanima. Pojavili su se neki novi istraživači, koji ne žele reći iz koje su institucije. A pojavile su se i neke nove rupe.

Stanovnicima Mečenčana je jasno da dabrove ne smiju dirati, a ne bi smjeli ni njihove rupe, dok ne pitaju geologe. Oni pak više ne dolaze, jer su na geološkom fakultetu počeli ispiti. Ali zato su neke nove stručnjakinje došle na najveću rupu u Mečenčanima. Kažu da rade znanstveni rad i ne daju se snimati, ne žele reći ni iz koje su institucije.

Biomehaničari koji mjere dubinu, jedini pričaju. ”Ispitujemo tlo da vidimo gdje je slijeganje tla i to je to”, rekao je Željko Lukovnjak, djelatnik tvrtke za hidrogeološka istraživanja.

Sofija Gačić živi na putu prema polju s rupama. Budući da s njene kuće stalno padaju cigle, policija je kuću ogradila trakama da netko ne bi stradao. To što ona u njoj živi “nije opasno”. Na upit zašto živi u takvoj kući pitala je: ”A gdje da živim”? Dobila je zelenu naljepnicu.

Nije vidjela da je cigla pala na kokoš i ubila je. Na komentar da hitno mora izaći iz kuće, ponovila je da nema kuda. Rekli su da će joj omogućiti kontejner. Iz Stožera su poručili – bit će, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike