8.6 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Žena s koronom iz BiH putovala u Njemačku u prepunom autobusu: Imala...

Žena s koronom iz BiH putovala u Njemačku u prepunom autobusu: Imala je pozitivan test, ali…

Putnica je imala pozitivan test na koronavirus. Krenula je u prepunom autobusu sa 60 putnika i dva vozača ih BiH i stigla do Njemačke. Tamo je na graničnom prijelazu nastao kaos.

U subotu se proširila vijest o državljanki BiH koja je zaustavljena na njemačkoj granici jer je bila pozitivna na koronu. Iz BiH je krenula za Njemačku autobusom u kojemu je, uz nju, bilo šezdeset putnika i dva vozača.

Problem je nastao u trenutku kad je putnica vozačima dala na uvid pozitivan test na koronu napisan na latinskom jeziku. Pustili su je u autobus i ona je bez problema uspjela prijeći granicu Hrvatske i Srbije.

Na njemačkoj granici ju je zadržala policija, javlja Super radio München. U Njemačku su puštene osobe koje su smjele nastaviti put do svojeg odredišta, a ostali putnici, njih 21, vraćeni su u BiH.

Tvrtka “Kantić Touristik d.o.o.”, o čijem se autobusu i vozačima radi, najavila je tužbu protiv putnice zbog ugrožavanja života putnika i vozača te nastalih troškova organizacije povratka putnika kojima je odbijen ulazak u Njemačku.

“Test je bio preveden na njemački jezik, s tim da je dijagnoza bila napisana na latinskom jeziku. Vozači nisu znali kako ta dijagnoza znači da je test pozitivan, pa su je pustili u autobus”, naveli su iz tvrtke.

“Organiziran je drugi autobus koji je preuzeo putnike s granice kojim je odobren ulazak u Njemačku, njih 38, i krenuo prema odredištu na koje su prvotno krenuli”, dodaju iz tvrtke, prenosi Klix.

Za sada je nepoznato zašto zdravstvena ustanova koja je izdala pozitivan nalaz nije reagirala i odradila propisanu proceduru, kao niti je li putnica bila svjesna toga da je zaražena, prenosi Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike