8.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Sudac pustio na slobodu dvojicu: Ženu su, misleći da je gey muškarac,...

Sudac pustio na slobodu dvojicu: Ženu su, misleći da je gey muškarac, gurnuli na tramvaj koji ju je vukao tri metra

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 20. ožujka 2021. provelo dokazne radnje ispitivanja dvojice hrvatskih državljana (2001. i 2002.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavak 2. u svezi članka 1. i članka 34. Kaznenog zakona te je nakon ispitivanja doneseno rješenje o provođenju istrage protiv dvojice okrivljenika zbog navedenog kaznenog djela, piše ŽDO Zagreb.

Postoji osnovana sumnja da su dvojica okrivljenika 28. veljače 2021. oko 14,10 sati, na stajalištu tramvaja na Trgu kralja Petra Krešimira IV., zajedno i po dogovoru, iz netrpeljivosti prema ljudima druge spolne orijentacije, smatrajući da se radi o dvojici muškarca, prvo verbalno, a potom i fizički napali muškarca i ženu koji su bili zajedno. Osnovano se sumnja da su im okrivljenici prvo vikali pogrdne riječi, a potom su, pristajući da teško tjelesno ozlijede ženu, fizički ju napali odgurnuvši ju prema tramvajskim tračnicama u vrijeme kada je nailazio tramvaj. Oštećena žena je tijelom udarila u tramvaj i pala između tramvaja i tračnica nakon čega ju je tramvaj vukao po tlu te je pritom zadobila više tjelesnih ozljeda.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 20. ožujka 2021. podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu nije prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva te je okrivljenike pustio da se brane sa slobode. Ovo državno odvjetništvo će po primitku pisanog otpravka rješenja podnijeti žalbu na rješenje suca istrage kojim se okrivljenici puštaju na slobodu.

Netko je gurnuo ženu na tramvaj koji ju je vukao tri metra, traže se ova dvojica

Najnovije

Još iz rubrike