9.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Predsjednik suda u Osijeku traži razrješenje sudaca koji su se družili s...

Predsjednik suda u Osijeku traži razrješenje sudaca koji su se družili s Mamićem

Zvonko Vrban, predsjednik Županijskog suda u Osijeku, u razgovoru za N1, kazao je da je predložio pokretanje mjera protiv sudaca Zvonka Vekića i Darka Krušlina koji su se družili sa Zdravkom Mamićem.

„Ja sam danas, nakon što su u javnosti objavljene fotografije na kojima se vidi druženje osuđenika Zdravka Mamića i sudaca Županijskog suda, predložio stegovni postupak i mjeru razrješenja dvojice sudaca“, kazao je.

Prethodno je od sudaca tražio i dobio očitovanje.

“Proslijedio sam ga ministru pravosuđa i Vrhovnom sudu, a danas sam poslao DSV-u zahtjev za pokretanjem stegovnog postupka s prijedlogom stegovne kazne razrješenja od obnašanja sudačke dužnosti”, kazao je Vrban za N1.

Rekao je kako neće prejudicirati odluku DSV-a, ali kaže kako je on predložio te mjere te da se nada da će se prihvatiti prijedlog izrečene stegovne sankcije.

‘Oni bi trebali biti razriješeni sudačke dužnosti i više nikada ne bi mogli biti suci. DSV bi trebao odlučiti o mom prijedlogu o njihovom udaljenju sa sudačke dužnosti, a onda donijeti odluku o tom prijedlogu. Ne bih govorio o detaljima što su napisali o svakoj pojedinoj tvrdnji Zdravka Mamića. Jedan je sudac potvrdio druženje, drugi je u cijelosti porekao ta druženja’, rekao je Vrban.

Bivši predsjednik Vrhovnog suda o slučaju Mamić: Bilo je realno očekivati da će Sessa podnijeti ostavku

Najnovije

Još iz rubrike