-2.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Je li USKOK došao do ključnog dokaza protiv osječkih sudaca koje Mamić...

Je li USKOK došao do ključnog dokaza protiv osječkih sudaca koje Mamić optužuje za korupciju?

Supruga Zdravka Mamića, Marina Mamić danas je, nešto manje od dva sata davala iskaz u sjedištu USKOK-a u Zagrebu. Telegram je iz više izvora dobio potvrdu da je ona danas na ispitivanju doista i bila, iako je na kraju uspjela izbjeći novinare i napustiti zgradu daleko od kamera.

Budući da je svjedočila u izvidima što ih USKOK provodi zbog Mamićevih optužbi na račun više sudaca, njezin iskaz je ionako u ovom trenutku tajan. Neslužbeno doznaje Telegram da je uz njezino svjedočenje USKOK došao do još jednog važnog dokaza – ispisa telefonskih kontakata Mamića sa sucima koje optužuje za korupciju.

Što je Mamićeva supruga sve vidjela?

Inače, sam Mamić svoju je suprugu naveo kao svjedoka primopredaje novca kojim je podmićivao suce, te fešti na kojima su se družili.

Jedan od takvih susreta bio je u prosincu 2017. u vikendici Željka Dolačkog u Buševcu pored Velike Gorice. Tamo je odvjetnik Veljko Miljević s svojom suprugom, također odvjetnicom Goranom Miljević, slavio godišnjicu braka. Na tu feštu stigli su, prema Mamićevim riječima, Drago Tadić, te suci Darko Krušlin i Zvonko Vekić. Plesali su, kaže, s njegovom suprugom Marinom i prepričavali neki intimne događaje u životu.

Tajni dogovor sa sucem Krušlinom

“U jednom trenutku smo se Krušlin i ja povukli u prostoriju i počeli pričati o mom predmetu. Gospodin Krušlin mi je rekao da me njegova majka, koja je iz Tuzle, obožava i da mu je rekla da me ne smije osuditi i da više ne dolazi kući ako se to dogodi. Zatim je rekao da mu je stalo do druženja sa mnom i da mu to imponira, ali da će me morati osuditi iako nisam kriv. To mi je rekao, a ja sam se potpuno izbezumio i rekao ‘kako može biti takav monstrum i kako mi se usudi to reći i kakvu to on čast ima, kakav je sudac koji priča o tome da mu se ja sviđam, da sam nevin, ali što ako će morati presuditi’, izjavio je Mamić.

Uslijedila je žučna rasprava, te skoro i fizički kontakt. Tvrdi da su ga Vekić i Miljević razdvajali i umirivali da ne dođe do većeg ekscesa. “Na toj proslavi bilo je najmanje 30-ak sudionika”, naveo je Mamić u svojoj izjavi, pa je izvjesno da je o tome USKOK ispitivao i njegovu suprugu.

Slijedi li istraga protiv sudaca?

Marina Mamić je, prema riječima osuđenog bivšeg savjetnika Dinama, bila i na dočeku 2018. u Dubaiju kamo je Mamić vodio i suca Vekića.

Opisao je i navodni susret u Banja Luci. I tamo je bila Marina Mamić, te je, prema Mamićevim riječima, svjedočila predaji novca sucu Vekiću.

Je li gospođa Mamić sve to i potvrdila danas u USKOK-u moglo bi biti poznato ukoliko istražitelji uskoro zaključe da imaju dokaze dostatne za pokretanje kaznenog postupka protiv nekog od sudaca koje je Mamić javno optužio. Danas je protiv obojice zatražen stegovni postupak, piše Telegram.

Najnovije

Još iz rubrike