4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Priuštite si antistres kupku sa solju koju ste si sami pripremili

Priuštite si antistres kupku sa solju koju ste si sami pripremili

Izrada soli za kupanje kod kuće je jako jednostavna, a ako se odlučite nekome ju pokloniti, sigurno ćete ih oduševiti. Alkalna baza soli za kupanje neutralizira kiselost kože pa se na tijelu duže zadržava miris esencijalnih ulja koja ste koristili.

Sastojci

400 g čiste krupne morske soli

10 kapi eteričnog ulja

2 – 3 kapi boje za hranu (po izboru)

Pazite da omjer soli i ulja bude oko 40 g : 1 kap

Priprema soli za kupanje

U zdjelu stavite 400 g krupne morske soli i dodajte 10 kapi eteričnog ulja

Sve sastojke promiješajte i ostavite da se osuši.

Najčešće korištena eterična ulja kod soli za kupanje

Citrusi – Jak miris citrusa će revitalizirati osobu i potaknuti da se bolje osjeća. Djeca, uglavnom, vole osvježavajući miris ružičastog grejpa, a u većini muških parfema se mogu pronaći tragovi citrusa, pogotovo limete.

Eukaliptus – Balzamičan i svjež miris eukaliptusa će vas opustiti, a njegove mnogobrojne prednosti su što djeluje kao antiseptik, baktericid i stimulans. Možete ga slobodno miješati s drugim eteričnim uljima – lavandom, limunom, melasom, borom ili ružom.

Lavanda – Aroma lavande ima opuštajuća svojstva, a sam miris je dosta snažan. Ima antibakterijska i antidepresivna svojstva. Lavanda se može miješati s većinom eteričnih ulja. Ona pročišćava, smiruje i odbija insekte.

Menta – Eterično ulje mente je osvježavajuće i i djeluje kao antiseptik. Efekt hlađenja dobro dođe za kupku nakon tjelovježbe ili bilo kakvog tjelesnog umora.

Ruža – Najpopularnije eterično ulje za izradu soli za kupanje. Imam senzualni miris, djeluje protuupalno, ublažava grčeve i pojačava tonus kože. Možete ju miješati s bilo kojim cvjetnim eteričnim uljem.

Savjet plus: Ako želite pojačati boju soli za kupanje slobodno koristite boje za hranu, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike