-0.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Kako je Lepa Brena dobila nadimak: Pjevačica otkrila tajnu

Kako je Lepa Brena dobila nadimak: Pjevačica otkrila tajnu

Pjevačica Fahreta Jakić, poznatija kao Lepa Brena, izgradila je ogromnu karijeru na nadimku po kojem je postala prepoznatljiva svima, a jednom prilikom je otkrila i da su dva muškarca zaslužna za njega.

Nadimak Brena, pjevačica je dobila 1975. godine, još u srednjoškolskim danima, a udijelio joj ga je njen košarkaški trener, o čemu je ona govorila u dokumentarnom filmu “Lepa Brena – godine Slatkog grijeha”, koji je prikazan na jednoj srpskoj televiziji, donosi Ekspress tabloid.

“Počela sam aktivno trenirati košarku. Na košarkaškom terenu je i nastao moj današnji nadimak Brena. Nadimak mi je dao moj tadašnji košarkaški trener, Vlada Bajer. Treneru je bilo komplicirano da me doziva: ‘Fahreta, Fahreta!’ Igrala sam centra ili beka. Moje kolegice bile su Mila, Kata… Sve neka kratka imena. I kaže on meni: ‘Ja ću tebe zvati Brena’. Ja kažem: ‘Tko je ta Brena?!’ Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti ljepša”, ispričala je.

Pjevačica je potom objasnila da je “Brena” u Bosni i Hercegovini sinonim za lijepu djevojku.

“U Bosni, to je bio sinonim za lijepu djevojku. Uvijek sam se voljela isticati, da se izborim za svoje mjesto pod suncem. Ma, bila sam kao šilo! Zato sam se i našla pod košem, s loptom u rukama. Tu je došao do izražaja i moj smisao za realnost. Shvatila sam da nisam dovoljno talentirana za košarku i da će uvijek biti boljih od mene, koje neću dostići. Kada me je kasnije Saša Popović pitao imam li neki nadimak, sjetila sam se tog događaja, i tako postala”, rekla je, prenio je Mondo.rs

Najnovije

Još iz rubrike