16.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Dječak upucao drugog zračnom puškom: Sreća pa je bio u jakni

Dječak upucao drugog zračnom puškom: Sreća pa je bio u jakni

Dječak (12) streljivom zračne puške lakše je ozlijedio devetogodišnjeg rođaka dok su se igrali u dvorištu obiteljske kuće u Lišanama Ostrovičkim kraj Benkovca.

– Došao je kući i zatražio flaster. Baka ga je pitala što će mu, a on se rasplakao. Na sebi je imao jaknu, majicu i potkošulju, ali se vidjela krv. Baka ga je odvela u kupaonicu i zadigla mu majice te vidjela rupicu na prsima s desne strane. Ja je nisam vidio, nisam mogao – ispričao je dječakov djed Mile M. za 24sata.

Liječnici u selu zaustavili su krvarenje, a majka je dječaka odvela i na snimanje u Šibenik kako bi se uvjerila da zrno nije ostalo u tijelu. – Nije tu bilo nikakve zle namjere. Njih dvojica su uvijek skupa i igraju se zajedno.

Ne znam kako je do samog ozljeđivanja došlo jer nisam bio prisutan, ali uvjeren sam da je bilo slučajno. Sva sreća da je puhala bura, pa je unuk bio u jakni, koja je zaustavila brzinu zrna. Da nije bilo hladno, možda bi se skinuli u majice. Sreća je i što nije pogođen u glavu, u oči – kazao je djed dječaka brišući suze.

Obitelj dječaka koji je ozlijedio rođaka također je potresena događajem. Vlasnik puške je djed 12-godišnjeg dječaka, kojeg je policija osumnjičila za općeopasnu radnju za koju može u zatvor na razdoblje od šest mjeseci do čak pet godina. Sumnjiči ga se da kao vlasnik oružja C kategorije, zračne puške, nije postupao po propisima ili tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama i time izazvao opasnost za život ili tijelo ljudi, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike