Reference: Stručnjak za željeznice zaposlen u Ministarstvu turizma jer ima apartman. U Lepoglavi

Foto: szz.hr

Stručnjak za željeznice Slavko Štefičar odnedavno je zaposlen u Ministarstvu turizma i sporta, piše Index.

Imenovan je ravnateljem Uprave za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije koja, kako samo ime govori, ne bi trebala imati previše poveznica s vlakovima i tračnicama.

Štefičar je ujedno i, kako navodi u imovinskoj kartici, stručni specijalist projektnog menadžmenta. Na rukovodeće mjesto u Ministarstvu imenovan je na mandat od četiri godine, a ranije je bio, kako piše Jutarnji list, savjetnik Uprave Hrvatskih željeznica te dugogodišnji sindikalist, točnije glavni tajnik, a potom i dopredsjednik Sindikata željezničara Hrvatske.

Među prvima je imao apartman u Lepoglavi

Ministarstvo turizma upitali su iz Indexa koje su njegove kvalifikacije za radno mjesto na koje je primljen.

“Kao član turističkog vijeća osam godina je sudjelovao u predlaganju i provedbi godišnjih programa rada Turističke zajednice grada Lepoglave i Turističke zajednice Sjeverno Zagorje. Osim navedenoga g. Štefičar posjeduje i praktična iskustva u ruralnom turizmu kao vlasnik prvog registriranog apartmana na području grada Lepoglave i tog dijela Varaždinske županije, a poslovima iznajmljivanja se bavio od 2008. do 2020. godine”, odgovaraju Indexu.

Spojio slike: index.hr

Dodaju da je ispunio uvjete natječaja.

Naglašavaju kako je Štefičar bio i voditelj odjela za EU projekte i analitiku HGK. Time se bavio prije nego što je prešao u Ministarstvo, gdje će mu plaća biti 25.495,75 kuna bruto.

“Bio je član odbora za SME politike EUROCHAMBRES i sudjelovao u radu Odbora za praćenje provedbe Operativnog programa konkurentnost i kohezija što je od iznimne važnosti za programiranje EU fondova odnosno osiguravanje preduvjeta za sufinanciranje iz EU sredstava za održivi razvoj turizma i posebne oblike turizma”, poručuju iz Ministarstva dodajući da je Štefičar sudjelovao u izradi više zakona i pravilnika, između ostalog u izradi strateškog i zakonodavnog okvira iz resora željezničkog i cestovnog prometa.

“U studijama i strategijama prometnog sektora obrađivala se i turistička problematika budući da postoji snažna međuovisnost između prometa i turizma i obrnuto. Sudjelovao je u više znanstveno istraživačkih projekata sufinanciranih iz EU fondova”, kazali su iz ministarstva Nikoline Brnjac.

Kažimo i to da je Štefičar član tri lepoglavske zajednice – Udruge Glasna kubura Kamenica, Udruge vinogradara, vinara i voćara Klopotec i UPŠV-a Kesten, gdje je član nadzornog odbora. Možda je i to presudilo da dobije posao, piše Index.

Share This Article