9.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Anketa za Zagreb: Sprema se dosad neviđeni zaplet, još neformalna kandidatkinja ima...

Anketa za Zagreb: Sprema se dosad neviđeni zaplet, još neformalna kandidatkinja ima šanse za drugi krug

Agencija 2×1 komunikacije provela je 16.3.2021. telefonsko istraživanje političkih preferencija uoči lokalnih izbora u Gradu Zagrebu na 510 ispitanika koji ne planiraju apstinirati od izbora.

Tomislav Tomašević s 37,25% potpore u ožujku predvodi popis kandidata za budućeg gradonačelnika. Gužva, međutim, koja se stvara na poziciji koja vodi u drugi krug i koja može utjecati na konačni izbor gradonačelnika, u potpunosti se pretvorila u triler.

Obnašateljicu dužnosti gradonačelnika Jelenu Pavičić Vukičević, iako nije objavila kandidaturu, u ožujku bi za gradonačelnicu biralo 8,82% građana. Joška Klisovića (SDP) biralo bi 8,63%, a Davora Filipovića (HDZ) 8,24% Zagrepčana.

Da stvari budu još zanimljivije, u nastavku Vesna ŠkareOžbolt broji 7,84% te Miroslav Škoro 7,65% potpore birača u ožujku. Zvonimir Troskot i Davor Nađi dijele jednak rezultat: 2,17%, a Anka Mrak-Taritaš u prvim danima kampanje 1,57%. Nekog drugog izabralo bi 3,73% ispitanika dok ih je visokih 11,96% neodlučno pri izboru kandidata, pišu 2×1 kominukacije.

Najnovije

Još iz rubrike