Vremenska prognoza: Računajte na zahladnjenje i još snijega u nastavku tjedna

Iako se razvedrilo u zapadnim predjelima, jačanjem grebena anticiklone sa zapada, tmurno je na jugu, i istoku gdje još ima i kiše. Uz oborinu, probleme stvara jak vjetar sjevernog smjera, bura i tramontana na srednjem i južnom dijelu Jadrana osobito su izraženi. Zato su u prekidu neke pomorske linije:

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika u prekidu su:

trajektna linija: Sumartin-Makarska;

katamaranske linije: Vis-Split, Korčula-Hvar-Split i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

Iz HAK-a upozoravaju i na obaveznu zimsku opremu. Naime, snijega 15 cm snijega akumuliralo se u Delnicama, u Gospiću 11 cm, 20 u Pargu Čabar, 5 u Otočcu, 2 u Ličkom Lešću, i po 1cm na Sljemenu, i u Ogulinu.

Zbog snijega i zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama:

Gorski kotar:

ŽC5030 Platak-Kamenjak;

Lika i Zadarska županija:

DC1 Gračac-Knin;
DC42 Poljanak;
DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Bjelopolje;
DC429 Selište Drežničko-Prijeboj.

U nastavku dana oborina će slabjeti, no teško je govoriti o stabilizaciji. I sutra će biti slabe oborine, većinom kiše u unutrašnjosti, gdje bi još moglo pasti i malo snijega, osobito u Gorskom kotaru, što će biti slučaj i tijekom srijede.

U drugom dijelu tjedna postupno će biti sve hladnije, temperature će biti ispod prosjeka za ovo doba godine. Zimskom dojmu mogao bi pridonijeti i snijeg kojeg bi ponovno moglo biti tijekom subote i nedjelje, čak i u nizinama unutrašnjosti, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali, javlja N1.

Share This Article