9.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Dr. Vukušić i Agrameri: Poništenje Dinamovog 'važećeg' oktroiranog statuta odmah nakon zagrebačkih...

Dr. Vukušić i Agrameri: Poništenje Dinamovog ‘važećeg’ oktroiranog statuta odmah nakon zagrebačkih izbora i ulaska u gradske izvršne strukture

Kandidat Agramera za zagrebačkog gradonačelnika, poznati psihijatar dr. Herman Vukušić oglasio se na fb-u oko Dinama.

“AGRAMERSKI ŠTIKLEC: VRATIMO DINAMO ČLANOVIMA ⚽️

U jučerašnjem sam “štiklecu” govorio o jednom pravom Agrameru, Mirku “Micu” Kramariću, prvom vlasniku kultne diskoteke “The Best” i tom se prilikom dijelom prisjetio slavnih dana Dinama iz sezone 1981/82 kada je na tribinama Maksimira naslov prvaka tadašnje države slavilo preko 50.000 navijača.

Kako je GNK Dinamo nezaobilazna tema svakih gradskih izbora, te kako su neki kandidati za funkciju gradonačelnika već iznijeli svoje stavove po ovome pitanju, red je da i ja osobno, kao i u ime Agramera velim što mi mislimo o stanju u GNK Dinamo.

Kao prvo, GNK Dinamo je “udruga građana” s istim pravnim statusom kao i npr. udruga ljubitelja klasične muzike ili sakupljača poštanskih maraka.

Međutim, postojeći statut GNK Dinamo, za razliku od navedenih primjera nije usklađen sa Zakonom o udrugama u kojem razvidno stoji da “svi članovi moraju sudjelovati u radu udruge i izboru tijela” i to prema demokratskom modelu, posredno ili neposredno.

Prema navedenome statutu, odobrenome od strane gradskog Ureda za upravu (😱😱😱) Izvršni odbor GNK Dinamo predlaže nove članove skupštine, a koje pak biraju stari članovi skupštine.
?????

Po ovoj “genijalnoj” viziji maksimirske demokracije, novi saziv skupštine potom bira izvršna tijela kluba: izvršni odbor, nadzorni odbor, predsjednika i upravu, ISKLJUČIVO na prijedlog predsjednika GNK Dinamo! Na ovaj način si predsjednik kluba, kao i svi podobni klupski funkcioneri mogu osigurati i tri doživotna mandata u tijelima Dinama…..

U hrvatskoj politici to bi izgledalo ovako:

Za par godina pred nove parlamentarne izbore premijer Plenković (a koji trenutno uživa stabilnu saborsku većinu) izađe pred Sabor s prijedlogom Vlade RH za novi saziv Sabora, koji pak potvrđuje novu vladu i, naravno, Plenkovića kao premijera.
Izbori nam niti ne trebaju👏👏👏👏👏

Moram priznati da sam ovako očiti primjer protuzakonite i protuustavne demokracije susreo samo sredinom ’90-ih kada je HVIDR-a donijela odluku da njezini članovi koji su status HRVI-ja stekli s naslova oboljenja “ne mogu biti predlagani i birani u tijela Saveza HVIDR-e”.

No, kako sam s malom grupom hrabrih ljudi, okupljenih tada uglavnom oko Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata, promijenio stav i odnos prema oboljelim hrvatskim braniteljima (koji su danas pred svim zakonima ravnopravni sa svojim ranjenim suborcima), tako ću i s Agramerima promijeniti ovakovu situaciju u GNK Dinamo.

Konkretno, odmah po ulasku u gradske zakonodavne i izvršne strukture Agrameri će zahtijevati poništenje “važećeg” oktroiranog statuta GNK Dinamo, a za što se zahtjevi već godinama “kisele” u nečijim ladicama.

Prema javno dostupnim podacima klub iz Maksimira danas ima oko 12.000 članova, od kojih po prethodno navedenim “pravilima igre” njih 99.75 posto nema pravo glasa…..

Dovođenjem statuta GNK Dinamo u sklad s pozitivnim pravnim propisima RH, te Zakonom o udrugama klub će se iz ruku vladajuće cirkulirajuće elite vratiti članovima udruge, odnosno navijačima, a koji će potom demokratski odlučivati o svim pitanjima bitnim za klub (npr. novi stadion).

Siguran sam da će se, kada to napravimo, broj članova Dinama vratiti na slavne dane o kojima sam govorio, a kada ih je bilo četiri puta više nego danas.

Za ilustraciju, u privitku ove objave stavljam i fotografiju jednog od članova Dinama iz tih vremena, momka koji je Dinamo volio ništa manje nego svoju domovinu Hrvatsku.

Radi se o mojem pokojnom bratiću, Mirku Vukušiću, pripadniku slavnog Samostalnog zrakoplovnog voda Osijek, po kojem se danas zove vojarna u Zemuniku Donjem, a koji se u Dinamovoj majici nije libio fotografirati niti davne 1977. godine na vojnoj akademiji u Zadru”, napisao je Vukušić.

Dr. Vukušić: Prvi vlasnik kultne diskoteke “The Best” prijavljuje se u Zagrebu samo da bi glasao za Agramere

Dr. Vukušić: Agrameri će nastaviti prije nekoliko godina zaustavljeni program rehabilitacijskog ronjenja

Kandidat za gradonačelnika Dr. Vukušić o HDZ-ovoj proizvodnji cjepiva protiv raka: Ne znam bi li plakao ili se smijao

Ugledni psihijatar i najdoktor Herman Vukušić: Zašto sam se kandidirao za gradonačelnika Zagreba

Kandidat na izborima u Zagrebu dr. Vukušić: Pametniji popuštaju, ali onda budale vladaju svijetom

Najnovije

Još iz rubrike